Властта в Кремъл съобщи този четвъртък, че ще забрани износа

...
Властта в Кремъл съобщи този четвъртък, че ще забрани износа
Коментари Харесай

Русия спира износа на пшеница, за да избегне продоволствена криза

Властта в Кремъл заяви този четвъртък, че ще забрани износа на пшеница за интервал от шест месеца, считано от 1-ви декември, с цел да бъде „ обезпечена продоволствената сигурност в страната “.

„ Одобрено е предлагането на Министерството на земеделието да бъде краткотрайно неразрешен износът на пшеница от Руската федерация за период от шест месеца – от 1-ви декември 2023 година до 31-ви май 2024 година “, анонсираха от държавното управление в известие до медиите.

От пресслужбата допълниха, че по този метод се цели да бъде избегната продоволствена рецесия, както и да се задържат цените на вътрешния пазар.

Твърдата пшеница, която съставлява дребен % от разновидностите на тази зърнена просвета, изнасяна от Русия, се употребява за изработката на паста. Русия изнася до 100 хиляди тона твърда пшеница на сезон, главно за Италия и Турция, а продажбите на всички сортове зърнени култури сред юли и октомври тази година доближиха 19 милиона тона, сочат данните на Асоциацията на експортьори на зърна на Руската федерация.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР