Властта се опитва да спре протестите на фермерите, алармират от

...
Властта се опитва да спре протестите на фермерите, алармират от
Коментари Харесай

Зърнарите се усъмниха, че Денков ги клати

Властта се пробва да спре митингите на фермерите, сигнализират от Асоциацията на зърнопроизводителите.

Председателят на асоциацията Илия Проданов изясни пред БНР, че на доста места кметове и полиция отхвърлят да издадат позволения за плануваните на 6 февруари митинги, като се аргументират с грипната зараза.

„ Вече от няколко места сътрудниците ми се обаждат, че са отишли да си пуснат заявките за вторник по общините и по районните ръководства на полицията и споделят, че било епидемиологична конюнктура и не можело да се организира митинг в същото време и не ни дават позволение за митинг все още, което е парадокс, тъй като първо, че ние сме на открито.

Второ – виждате в Европа по какъв начин стачкуват хората. Ние като естествени жители желаеме да си упражним демократичното право на митинг и отиваме да си пуснем заявките. Просто основават напрежение, от което сега никой няма потребност. Това няма да ни спре да си създадем митинга “, изясни Проданов.

Държавата търси вид за подкрепяне на фермерите във връзка техните митинги, които са в целия Европейски съюз. Това съобщи по време на блиц парламентарния надзор министър председателят Николай Денков.

Той съобщи, че държавното управление прави обзор на бюджета на Министерството на земеделието, като в неделя ще има нова среща с фермерите у нас за търсене на вид за подкрепяне. Той напомни, че тази година в бюджета са дадени в допълнение 500 милиона лв..

По думите му, част от терзанията са основателни и Европейският съюз обмисля отпадане на някои от екологичните условия.

„ Това, което се търси, е от една страна решение на европейско равнище да отпаднат някои от екологичните условия. Има такова решение, по този начин, че това е едно значимо облекчение за фермерите. Всяка от страните съгласно своите благоприятни условия, търси запас, който би могъл да се употребява, с цел да поддържа фермерите. Това, което сега вършим, е обзор на бюджета, на фонд „ Земеделие “, в Земеделското министерство също, с цел да забележим какви спомагателни средства можем да осигурим. В неделя ще имам трета среща с аграрните производители и тогава ще представим ограниченията, които можем да осигурим за тази година “, добави Денков.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР