Властите взимат сериозни мерки, за да няма проблеми с организацията

...
Властите взимат сериозни мерки, за да няма проблеми с организацията
Коментари Харесай

Сериозни мерки за сигурност в Испания преди първото за сезона Ел Класико

Властите взимат съществени ограничения, с цел да няма проблеми с организацията и сигурността на мача сред Барселона и Реал Мадрид довечера, който стартира в 21.00 часа българско време.

Около 1000 каталунски служители на реда и 2000 частни охранители, както и националната полиция, са ангажирани с защитата на публичния ред преди днешното първо Ел Класико за сезона в Ла Лига. Барселона е хазаин на Реал Мадрид в мач, който трябваше да се играе на 26-и октомври, а телевизия RTVE разгласи, че тези ограничения се взимат с цел да бъдат лимитирани всички сепаратисти, които ще употребяват мача за своя проява.

Също по този начин от полицията оповестиха, че имат подготвеност да спрат всеки почитател, който по време на мача ще се опита да нахлуе на терена и вероятно да направи своите политически послания. Въпросната среща не се игра на своята публична дата, защото по същото време имаше различен митинг на последователи на каталунската самостоятелност.

В обществените мрежи пък се появиха апели от организацията Демократично Цунами за създаване на барикади из града, в региона на стадиона, които да попречат за естественото напредване на тимовете и почитателите. Както е известно, футболната лига изиска от Барселона и Реал (Мадрид) да дойдат дружно на стадиона и също по този начин тимовете да бъдат в един и същи хотел преди мача.

С апел към почитателите се обърна и старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде, който съобщи, че няма по какъв начин да им попречи да стачкуват или да изразят позициите си, само че ги прикани за почтително отношение. " Не знам какво ще стане, в случай че мачът бъде преустановен, само че желая да прикани да не се смесват футбола и политиката. Футболът би трябвало да ни сплотява, а не да ни разделя. Това, че двата тима ще дойдат дружно, е нещо малко, само че доста значимо и би трябвало да се има поради от всички, съобщи Ернесто Валверде.
Примера дивисион 10 кръг, сряда 18 декември  Барселона 21:00предстои  Реал Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР