Властите във Венеция слагат край на продажбата на евтини сувенири

...
Властите във Венеция слагат край на продажбата на евтини сувенири
Коментари Харесай

Венеция забранява продажбата на евтини стоки на площад Сан Марко

Властите във Венеция поставят завършек на продажбата на евтини сувенири и артикули на площад Сан Марко и другите най-известни исторически места в града. Ограниченията са за три години и включват редица условия за комерсиалната активност в центъра.

Луксозна мода, книги, изкуство, творби на обичайните занаяти - това ще могат, съгласно новата наредба, да оферират магазините в най-посещаваните региони на Венеция. Има условия и за типа им - да вземем за пример нищо да не виси извън, рамките на витрините да са единствено от дърво или метал.

И още - да показват документ за произхода на стоките. Целта на единомислещо признатите от градския съвет правила е опазване на културното завещание на Венеция. Ако някои критици настояват, че по този начин градът може да се трансформира в първокласен оазис за богатите, реакцията на локалните е позитивна.

Там от години цивилен групи се борят против нашествието на круизните кораби и за първокласен туризъм. За да влезе в действие, новата наредба би трябвало да бъде утвърдена и от районните управляващи, а търговците ще имат половин година временен прериод да се пригодят към новите условия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР