Властите във Великобритания съобщиха, че първите камери, които ще следят

...
Властите във Великобритания съобщиха, че първите камери, които ще следят
Коментари Харесай

Камери започват да следят за шумни коли

Властите във Англия оповестиха, че първите камери, които ще наблюдават за шумни коли към този момент са в деяние в Брадфорд, а в идващите седмици ще проработят още в Бирмингам, Бристол и Ярмут. Камерите ще работят в тестов интервал през идващите два месеца и в случай че са задоволително ефикасни ще бъдат сложени и в други елементи на Англия.

Подобни камери се употребяват още във Франция, Калифорния и Ню Йорк, като употребяват няколко микрофона, с цел да наблюдават за шумни коли и мотоциклети и да снимат номерата им при потребност. От английските управляващи споделят, че инвестицията възлиза на към 335 хиляди евро и е почнала още от месец април, когато е почнало инспектирането на най-шумните райони.

“Тези нови камери ще оказват помощ на полицията да хване тези, които нарушават законните граници на шума или употребяват нелегално модифицирани изпускателни системи, с цел да издават несъразмерен звук в нашите общности. Ще работим в тясно съдействие с локалните управляващи и полицията, с цел да споделим всевъзможни констатации и се надявам тази технология да проправи пътя към по-тихите, спокойни улици в цялата страна. ”, показа английският транспортен секретар Ан-Мари Тревелян.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР