Властите в Южна Гърция съобщиха, че един мигрант е загинал,

...
Властите в Южна Гърция съобщиха, че един мигрант е загинал,
Коментари Харесай

Нов смъртоносен инцидент с мигрантска лодка в Гърция

Властите в Южна Гърция оповестиха, че един мигрант е умрял, а 47 други са били избавени , откакто лодка с платна се е разрушила в скали и отчасти е потънала в далечен крайбрежен регион на континенталната част на Гърция , предава Асошиейтед Прес.

Бреговата защита сподели, че мигрантите - 15 мъже, 16 дами и 16 малолетни - са били открити в четвъртък покрай южния край на полуостров Пелопонес, на към 250 километра южно от Атина, откакто са съумели да стигнат до плажа и да извикат помощ.

Мигрантите са носели мъж, за който спасителите открили, че не реагира и по-късно беше доказано, че е мъртъв , до момента в който четири деца и три жени са били приети в болница за наблюдаване. Националността на мигрантите не е известна. Длъжностни лица споделиха, че водолази от бреговата защита са ревизирали корпуса на платноходката и не са разкрили никой вътре.

Мигрантите нормално подхващат по-рискови пътувания през последните години, с цел да се опитат да избегнат мощно охраняваните гръцки острови покрай крайбрежията на Турция.
 Съдът остави в ареста арестувания в Гърция за гибелта на 18 мигранти
Съдът остави в ареста арестувания в Гърция за гибелта на 18 мигранти

За закононарушенията, в които е упрекнат, може да отиде в пандиза за повече от три години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР