Властите в Словакия разпоредиха двуседмичен локдаун, за да забавят разпространението

...
Властите в Словакия разпоредиха двуседмичен локдаун, за да забавят разпространението
Коментари Харесай

Пълен локдаун в Словакия! Остават отворени само хранителни магазини и аптеки

Властите в Словакия разпоредиха двуседмичен локдаун, с цел да забавят разпространяването на ковид.

Вчера в страната бяха регистрирани повече от 10 000 нови случая за ден - за първи път от началото на пандемията. Броят на приетите в болница доближи сериозно високо равнище.

Централноевропейската страна сега е в разгара на най-бързото повишаване на инфекциите в света и ограниченията, които включват затваряне на всички магазини, които не са от първа нужда, както и питейни заведения и заведения за хранене, имат за цел да оказват помощ на борещата се здравна система.

Решението пристигна, откакто президентът Зузана Чапутова се обърна към нацията във вторник, като сподели, че „ Словакия губи борбата против Коронавирус “. Тя също по този начин изясни, че блокирането е било належащо, защото здравният личен състав е изнемощял, а напрежението върху лечебните заведения е станало съвсем отвратително.

Затова в идващите две седмици в Словакия ще бъдат затворени всички заведения за хранене и магазини, като се изключи магазините за хранителни артикули. Излизането от у дома ще бъде позволено единствено за извършване на покупки, отиване на работа и на учебно заведение.

Съседна Австрия е в цялостен локдаун тази седмица. Допълнителни ограничавания се възнамеряват в Нидерландия макар всеобщите вълнения.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР