Властите в Шанхай наредиха масово тестване на 1,3 милиона жители

...
Властите в Шанхай наредиха масово тестване на 1,3 милиона жители
Коментари Харесай

Локдаун и масово тестване на 1,3 милиона жители на квартал в Шанхай

Властите в Шанхай подредиха всеобщо тестване на 1,3 милиона поданици на централния квартал Янпу и разпоредиха те да не напущат домовете си, до момента в който резултатите от тестванията не станат известни, заяви Асошиейтед прес.

Решението припомня ограниченията, въведени през лятото, които доведоха до двумесечен локдаун на целия град с население 25 милиона души, нанесоха тежък удар на локалната стопанска система и провокираха дефицит на храна и конфликти сред жителите и силите на реда. В началото на локдауна управляващите споделиха, че той ще продължи единствено няколко дни, само че след това продължиха на няколко пъти крайния му период.

Китай не демонстрира никакви признаци да се отхвърля от своята твърдолинейна политика на " нулев КОВИД " след огромния конгрес на ръководещата партия, който завърши тази седмица. Строги ограничения са наложени в цялата страна, от Шанхай на изток до Тибет надалеч на запад, където също се оповестява за митинги против ограничаващите ограничения. Кадри, снимани с мобилни телефони и изнесени незаконно от района, демонстрират голям брой, включващо както локални тибетци, по този начин и китайски мигранти от етноса хан, да стачкува по улиците на Лхаса против локдауна, който продължава към този момент 74-и ден.

Много китайци се надяваха на облекчение на строгите антиковидни разпореждания, които остават в действие даже на фона на отварянето на останалия свят. Границите на Китай остават значително затворени и идващите би трябвало да се подложат на 10-дневна карантина. Пекин обаче счита, че тактиката е виновна за извънредно ниския брой на смъртните случаи, напомня АП.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР