Властите в северноафриканския испански анклав Мелиля съобщиха, че около 200

...
Властите в северноафриканския испански анклав Мелиля съобщиха, че около 200
Коментари Харесай

200 мигранти щурмуваха границата на испанския анклав Мелиля и стана страшно

Властите в северноафриканския испански анклав Мелиля оповестиха, че към 200 мигранти са пробвали да прескочат граничната ограда, отделяща анклава от Мароко.

Кабинетът на регионалния шеф заяви, че към 50 от мигрантите са съумели да преодолеят заграждението към крайбрежния град, до момента в който останалите 150 били отблъснати от испанската и мароканската гранична защита. Областната администрация добави, че един мигрант е със строшен крайник, а шестима испански служители на реда са ранени.

Мигрантите, които съумели да стигнат на испанска земя, са отведени в център за задържане, където могат да подадат заявки за леговище, до момента в който трае процедурата на управляващите по връщането им в родните им страни.

През май при различен опит 52 мигранти съумяха да прескочат оградата на Мелиля. По данни на испанското министерство на вътрешните работи, сред 1 януари и 15 юли 2397 мигранти са съумели да доближат Мелиля по суша. Това е с 2554 по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Испания се трансформира в една от главните входни точки към Европа за мигрантите. Повечето рискуват живота си и прекосяват Средиземно море с дребни лодки, несъответствуващи за корабоплаване в намерено море. Тази седмица министерството на вътрешните работи съобщи, че от началото на годината в Испания нелегално са влезнали 14 667 души при 19 997 за същия интервал на 2018 година

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР