Властите в Северна Корея премахнаха всички оганичения в Пхенян, които

...
Властите в Северна Корея премахнаха всички оганичения в Пхенян, които
Коментари Харесай

Пхенян отмени всички мерки срещу коронавируса

Властите в Северна Корея отстраниха всички оганичения в Пхенян, които бяха въведени на 12 май, откакто са съумели да сложат под надзор обстановката с разпространяването на Коронавирус, оповестяват дипломатически източници.
На жителите на града се позволява да излизат и да посещават магазините за хранителни артикули. Общественият превоз е възобновил работата си, по улиците има минувачи, а някои търговски центрове са отворили още веднъж порти.
На 30 май управляващите анулираха въведените ограничавания и във връзка с пазарите.
За миналото денонощие управляващите в Северна Корея оповестиха, че са регистрирани 96 610 случая на хора със признаци на „ треска”, като от края на април тези случаи към този момент доближиха 3,83 млн.
На 12 май Северна Корея наложи общонационално блокиране, откакто удостовери първите случаи на COVID-19 от началото на пандемията.
Инфекциите, породени от подвариант BA.2 на мощно трансмисивния вариант Омикрон, бяха открити в столицата Пхенян на 8 май.
Епидемията породи опасения за страната - една от дребното, които не бяха съобщили за нито един случай на заразяване от началото на пандемията. Впоследствие управляващите оповестиха, че ситуацията е овладяно, а държавните медии оповестиха за намаляващ брой случаи.
Вчера Световната здравна организация сигнализира, че няма достъп до данни за огнището на COVID-19 в Северна Корея. Здравните специалисти допускат, че епидемията в страната се задълбочава обратно на отчетите на Пхенян за „ прогрес в лекуването на треската “. От СЗО считат, че Пхенян е дал на здравната организация единствено доста лимитирана информация, което не дава опция да се направи съответна оценка.
Въпреки че има една от най-лошите здравни системи в света, Пхенян заяви, че повече от 95% от случаите са се възстановили. „ Съобщава се за доста възобновявания, само че сега имаме лимитирана информация от управляващите “, обявиха от СЗО.
Северна Корея няма нито един имунизиран жител.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР