Властите в Русия са задържали около 74 души в цялата

...
Властите в Русия са задържали около 74 души в цялата
Коментари Харесай

Руските власти са задържали поне 74 души за протестни акции на изборите

Властите в Русия са задържали към 74 души в цялата страна за протестни акции, свързани с президентските избори, заяви група за наблюдаване на вота.

„ Повече от 74 души в 17 града към този момент са арестувани “, се споделя в изказване на правозащитната група OVD-Info, съобщи Агенция Франс Прес.

Към 13:50 часа московско време (12:50 българско) интензивността е по-висока от последната президентска акция през 2018 година, сочат данни на уеб страницата на Централната изборна комисия на Руската федерация.

Изборите за президент на Русия се организират от 15 до 17 март. За първи път те се не престават три дни, в това число посредством отдалечено онлайн гласоподаване, което е налично в към една трета от районите на страната, съгласно управляващите.

През последните три дни изборите бяха помрачени от повишаване на украинските бомбардировки и поредност от нахлувания на съветска територия от страна на проукраински диверсионни групи. Новите бомбардировки насърчиха управляващите да затворят учебни заведения и търговски центрове в граничещата с Украйна Белгородска област, подкопавайки напъните на Кремъл да изолира руснаците от спора в Украйна - изключително по време на мощно рекламираните избори.

Путин, който гласоподава онлайн, даде обещание изострен отговор на нападенията и упрекна Киев, че се пробва да " попречи " на кандидатурата му за нов шестгодишен мандат.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР