Властите в различни страни вече конфискуваха супер яхти, собственост на

...
Властите в различни страни вече конфискуваха супер яхти, собственост на
Коментари Харесай

Запорите на яхти на руски олигарси започнаха

Властите в разнообразни страни към този момент конфискуваха супер яхти, благосъстоятелност на олигарси, които бяха наранени от глобите против Русия след нашествието в Украйна.

Яхта, владеене на Игор Сечин - началник на съветския държавен енергиен колос Роснефт, е била запорирана от френските управляващи наоколо до Марсилия.

Германските управляващи пък са блокирали кораб на стойност 600 млн. $, благосъстоятелност на металния магнат Алишер Усманов.

Вчера Англия наложи наказания на още двама съветски богаташи, като Усманов е единият от тях.

Според BBC някои от олигарсите, глобени от Европейски Съюз, са били "шокирани " от това, че дебитните им карти към този момент не работят и им се постанова да разчитат на пари от сейфове.

Френските управляващи са се намесили бързо през вчерашния ден, откакто гранични чиновници са забелязали, че 88-метровата яхта на Сечин Amore Vero "се готвела да отплава незабавно ".

Яхтата идва в средиземноморското пристанище Ла Сиота през януари и трябвало да остане за ремонтни действия до 1 април.

В Хамбург управляващите са конфискували 156-метровата яхта на Усманов Dilbar, която е най-голямата моторна яхта в света по брутен тонаж, съгласно списание Forbes.

В предните дни се появи информация, че яхти на петима други съветски милиардери са се насочили към Малдивите, които са считани за безвредно място в това отношение, защото страната няма съглашение за екстрадиция със Съединени американски щати.

Богати руснаци също по този начин бързат да реалокират парите си от Англия, преди да бъдат наранени от глобите, осведоми BBC, базирайки се на локален юрист.

"Правителството смекчи удара, като даде на заможните руснаци време да реалокират парите си от страната, " споделя юристът Найджъл Кушнър от W Legal.

В листата на английското държавно управление със глобени лица влизат 195 души, само че множеството от тях са в него отпреди нашествието в Украйна.

От началото на войната единствено 15 руснаци са били добавени към листата, като измежду тях е и президентът Владимир Путин.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР