Властите в Полша не изключват вероятността на Европейския съюз да

...
Властите в Полша не изключват вероятността на Европейския съюз да
Коментари Харесай

Варшава не изключва варианта за временен бюджет на ЕС

Властите в Полша не изключват вероятността на Европейския съюз да му бъде нужен краткотраен бюджет. Преговорите по може да продължат още няколко месеца, съобщи през днешния ден министър-председателят.
Той позволи вероятността през декември да се организира следващата среща на върха, само че акцентира, че се приготвя за дълги месеци на договаряния. „ Вероятно ще се наложи приемането на краткотраен бюджет. Не бива да се изключват никакви сюжети “, акцентира министър председателят.
 Орбан заплаши с несъгласие бюджета на Европейски Съюз поради върховенството на закона Орбан заплаши с несъгласие бюджета на Европейски Съюз поради върховенството на закона
Унгарският министър-председател Виктор Орбан заплаши да наложи несъгласие върху съглашението на Европейски Съюз, свързващо дълготрайния бюджет на блока...
Позицията на Варшава по бюджета на общността остава непроменена.
„ Ние отхвърляме политически стимулираните решения, които може да ни лишат от средства без учредения “, сподели Моравецки.
се оповестиха срещу одобряването на новия бюджет на Евросъюза и на фонда за възобновяване на стопанската система поради предлагането от 2021 година да стартира да работи механизъм, обвързващ изплащането на средствата от Брюксел с надзор върху спазването на правилото на господство на закона.
В своя тирада пред Народното събрание Моравецки предизвести, че този механизъм в бъдеще може да докара до разпад на Евросъюза. Според опозицията, това е първата крачка към Полекзит – излизането на полша от състава ва Европейски Съюз. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР