Властите в немския град Щралзунд, провинция Мекленбург-Предна Померания, разрешиха строителството

...
Властите в немския град Щралзунд, провинция Мекленбург-Предна Померания, разрешиха строителството
Коментари Харесай

Отпуши се: „Северен поток-2” с разрешение за строителство в Германия

Властите в немския град Щралзунд, провинция Мекленбург-Предна Померания, позволиха строителството на газопровода „ Северен поток-2” в континенталния шелф на Федерална Република Германия, оповестяват локални средства за всеобща информация, представени от a-specto.bg.

Министерството на енергетиката на федералната провинция удостовери новината като заяви, че разрешението датира от 2 ноември тази година. Коментирайки новината, представителите на компанията Nord Stream 2, реализираща руско-европейския план, нарекоха събитието първа крачка по пътя към приемането на общо позволение за строителство от Германия.

Информацията идва на фона на усилената подготовка за създаване на енергийния инфраструктурен план. Преди броени дни съветската компания „ Газпром”, огромен акционер в плана, заяви, че към този момент са подписани всички контракти за доставка на нужните за строителството първични материали, материали и услуги.

Работата над плана не стопира макар сериозната опозиция против самодейност от Съединените щати и опитите на Европейската комисия да сътвори обструкции. Съединени американски щати имат три основателни аргументи да се опълчват на енергийната самодейност. На първо място е желанието да се разчисти конкуренцията на Русия и по този метод да се освободи европейският пазар за американския шистов газ.

Освен това провалянето на „ Северен поток-2” ще облагодетелства Украйна, съдружник на Вашингтон, която беше подлъгана и изоставена след Майдана от 2014 година Ако руско-германският газопровод бъде издигнат, то Киев ще загуби милиарди долари от директни такси и ще деградира като никому ненужна външна страна. Не на последно място, с блокирането на „ Северен поток-2” Съединени американски щати се надяват да отслабят сериозните стопански връзки сред Русия и Европа, което е първостепенна стратегическа задача.

В плана за газопровод по дъното на Балтийско море, който да удвои потенциала на съществуващия „ Северен поток”, вземат участие някои от най-големите европейски компании като EON, Engie, Royal Dutch Shell, OMV и BASF. Според плановете новото трасе би трябвало да бъде въведено в употреба до края на 2019 година

Тръбопроводът се употребява с политическата поддръжка на Берлин, Виена и Москва, откъдето зачестяват взаимните заявления за поддръжка. Изказванията на немската страна подчертават върху частния пазарен темперамент на плана и отхвърлят апелите за оказване на политическо давление като противоречащо на правилата на свободния пазар.

Германия е най-големият вносител на „ синьо гориво” в света, като през 2016 година близо една четвърт от доставките на природен газ в Европа са отивали за немските семейства и промишлени потребители. Вносът на евтини енергоносители е жизненоважен за конкурентоспособността на немската стопанска система на световния пазар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР