Идентифицирани са жертвите на стрелба на Dollar General след расово мотивирано нападение в Джаксънвил

...
Властите в неделя идентифицираха трите жертви, застреляни и убити ден
Коментари Харесай

Властите в неделя идентифицираха трите жертви, застреляни и убити ден по-рано в Джаксънвил, Флорида, при нападение, което се разследва като престъпление от омраза.

Жертвите бяха идентифицирани като Анджела Кар, 52, Анолт Лагуер, младши, 19 и Джералд Де'Шон Галион, 29. 

Шерифът на Джаксънвил Т. К. Уотърс в неделя идентифицира стрелеца като 21-годишният Райън Палметър, бял мъж, който според властите е отнел живота си. Уотърс каза, че стрелецът е изстрелял 11 патрона в кола, убивайки Кар. След това той влезе в Dollar General и застреля и уби Laguerre, преди да излезе и да се върне, за да убие Gallion.

Въоръженият мъж носеше тактическа жилетка и маска и беше въоръжен с Glock и пушка в стил AR-15, върху която имаше свастики, каза Уотърс.

Генералният прокурор Мерик Гарланд в неделя нарече стрелбата "акт на расово мотивиран насилствен екстремизъм" и заяви, че се разследва като престъпление от омраза.

Президентът Байдън отбеляза в неделя, че стрелбата е станала, когато хиляди са се събрали във Вашингтон, окръг Колумбия, за да отбележат 60-ата годишнина от речта на Мартин Лутър Кинг „Имам мечта“ и Марша срещу Вашингтон.< /p>

„Дори докато продължаваме да търсим отговори, трябва да кажем ясно и решително, че превъзходството на белите няма място в Америка“, каза г-н Байдън в изявление. „Трябва да откажем да живеем в страна, в която черни семейства, които отиват в магазина, или черни ученици, които отиват на училище, живеят в страх да не бъдат застреляни заради цвета на кожата си. Омразата не трябва да има сигурно пристанище. Мълчанието е съучастие и ние трябва не мълчи."

Уотърс каза, че стрелецът първоначално е учил в университета Едуард Уотърс, исторически колеж за чернокожи в Джаксънвил. Той беше видян във видео в TikTok да облича бронежилетка в кампуса, каза Уотърс. Стрелецът напусна EWU след около девет минути. По-рано училището каза в изявление, че той е напуснал, след като е отказал да се идентифицира пред охраната, а служител по сигурността е маркирал стрелеца като „подозрително лице“ на близкия полицай малко след като той е напуснал, каза Уотърс.

< p>В Dollar General стрелецът пусна няколко души от магазина, докато извършваше стрелбата. В един момент той преследва свидетел и стреля по нея, но не уцели, каза Уотърс. въоръжен мъж се е самоубил, според Уотърс.

Въоръженият мъж, който живееше с родителите си в Ориндж Парк в окръг Клей, Флорида, нямаше криминално досие, но има запис на обаждане за домашно насилие, включващо брат му и той веднъж неволно е бил посветен на психически болница за преглед, каза Уотърс.

По време на стрелбата стрелецът изпрати съобщение на баща си, казвайки му да използва отвертка, за да влезе в стаята на стрелеца, където беше оставил бележки, каза Уотърс.

Уотърс каза, че стрелецът е закупил и двете си огнестрелни оръжия законно и не е имало флагове, които да го спрат да ги купи.

Уотърс нарече стрелеца "луд" и каза, че няма логика в насилствените му действия.

„Призовавам всички ни да не търсим смисъл в безсмислен акт на насилие“, каза Уотърс. „Няма причина или обяснение, което някога да обясни решенията и действията на стрелеца.“

„Неговата отвратителна идеология не е представителна за ценностите на тази общност в Джаксънвил, която всички ние обичаме толкова много“, добави той. „Ние не сме общност на омраза. Стоим обединени с добрите и достойни хора на този град. Ние отхвърляме това непростимо насилие и тази агенция няма да се успокои, докато това разследване не приключи и не бъдат изчерпани всички налични пътища за отговорност.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР