Властите в най-голямата по население китайската провинция Съчуан планират да

...
Властите в най-голямата по население китайската провинция Съчуан планират да
Коментари Харесай

В най-населената провинция на Китай Съчуан премахват ограничението двойки без брак да имат деца

Властите в най-голямата по население китайската провинция Съчуан възнамеряват да отстранен ограничаването за двойки без брак да имат деца, както и рестриктивните мерки за броя деца, които едно семейство може да има.

Решението идва на фона на спада на популацията в континенталната част на Китай за първи път от над 60 години, предава БНР.

От здравната комисия на 80-милионната провинция Съчуан оповестиха, че съществуващите до момента ограничавания ще бъдат отстранени от 15 февруари.

Вече няма да има значение фамилния статус на двойките, с цел да имат разрешение да имат деца. Отпада и ограничаването едно семейство да има до две деца.

Мярката на здравните управляващи не беше призната еднопосочно. Подкрепящите я означават, че по този метод ще бъде по-лесно за самотните дами, които не желаят да се омъжват, само че желаят деца.

Отпадането на рестриктивните мерки в Съчуан са следващата стъпка от ограничения и законодателни промени на управляващите в Пекин, целящи да насърчат повече хора да имат деца. През предходната година за първи път бе регистрирано понижаване на популацията за последните над 60 години.

Застаряването на популацията има директно въздействие върху стопанската система, защото делът на хората в трудоспособна възраст понижава спрямо тези, подкрепяни от държавните обществени помощи.

Провинция Съчуан се подрежда на седмо място по дял на популацията над 60 години, повече от 21%, съгласно държавни данни. Там към този момент бяха въведени редица ограничения за стимулиране на раждаемостта, измежду които месечни помощи за родители, които имат второ или трето дете, която се изплаща до третата година на децата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР