Властите в Китай забраниха временно търговията с диви животни в

...
Властите в Китай забраниха временно търговията с диви животни в
Коментари Харесай

Китай забрани търговията с диви животни заради новия коронавирус

Властите в Китай не разрешиха краткотрайно търговията с диви животни в опит да лимитират разпространяването на новия ковид, предадоха международните организации.

Според експерти епидемията е тръгнала от пазар за подобен тип животни, които са били продавани за консумация. В тази връзка управляващите не разрешиха развъждането, превозването и продажбата на всички типове диви животни до превъзмогване на епидемиологичната рецесия, предава Българска телеграфна агенция.

Вирусът, който към този момент провокира 57 смъртни случая и болести над 2000 души за пръв път беше открит през месец декември на пазар в град Ухан, мегаполис с 11 милиона поданици в централната част на Китай. Там били реализирани незаконни продажби на диви животни. Пазарът беше затворен още предишния месец, откакто бяха регистрирани случаи на новото заболяване измежду търговците в него.

Агенцията напомня, че при започване на този век епидемията от ТОРС /тежък изострен респираторен синдром/, която лиши живота на над 650 души в Китай, тръгне от циветите. Тези дребни диви бозайници се продаваха на пазарите в Гуанджоу. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР