Властите в Киото забраниха снимките в части от Квартала на

...
Властите в Киото забраниха снимките в части от Квартала на
Коментари Харесай

Киото забрани на туристите да снимат гейши

Властите в Киото не разрешиха фотосите в елементи от Квартала на гейшите в града след стихия от тъжби за тормоз и неприятно държание от непознати туристи, обзети от желанието да си създадат съвършеното селфи, написа в. „ Гардиън “.

Забраната в кв. Гион включва санкция до 10 000 йени (82 евро), до момента в който Киото и други известни дестинации се борят с непредвидените резултати от взрива на гости, който се чака да продължи и след олимпиадата в Токио идното лято.

„ Замърсяването с туристи “ е все по-голям проблем в Киото, където напорът в антични светилища и храмове е огромен, и в Гион, в който чужденците се надяват да зърнат гейшите.

В отговор на недоволства от локални поданици и бизнеса, локалните управляващи са поставили знаци край дребните улички с предизвестия да не се вършат фотоси.

В изследване на 300 заведения за хранене и магазини в региона недоволствата варират от мятане на боклуци и тютюнопушене до блокиране на трафика и прекосяването. Част от японците в квартала даже разказали по какъв начин групи туристи обграждали таксита, пренасящи гейши и преследвали дамите по улицата в опит да ги снимат.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР