Властите в Канада ще премахнат всички COVID-19 ограничения за пътници

...
Властите в Канада ще премахнат всички COVID-19 ограничения за пътници
Коментари Харесай

Канада премахва всички COVID-19 ограничения за пътници от 1 октомври

Властите в Канада ще отстранен всички COVID-19 ограничавания за пасажери от 1 октомври , в това число условията за имунизация и носене на маски за полети и влакове, заяви държавното управление в понеделник.

Този ход евентуално ще даде подтик на канадската туристическа промишленост , която към този момент процъфтява след месеци на мъртвило по време на пандемията.

Канадските превозвачи също по този начин упорстваха за преустановяване на наложителното носене на маски  за полети, като показаха хиляди случаи на неспазване на това условие единствено през тази година.

" Тъй като канадците и интернационалните гости се стремят да вършат проекти за пътешестване, дълго чаканото унищожаване на всички оставащи ограничения, влизащи в действие от 1 октомври 2022 година, в допълнение ще форсира възобновяване на нашата промишленост и канадската стопанска система ", обявиха от втория по величина транспортьор в Канада WestJet Airlines в изказване.

Решението за преустановяване на рестриктивните мерки се основава на равнището на имунизиране в Канада, съществуването на по-нови ваксини и лекувания и данни , показващи, че страната е минала пика на последната вълна от коронавирусни инфекции, сподели държавното управление.
 Провинция в Канада вкарва солен здравен налог за неимунизираните против COVID-19
Провинция в Канада вкарва солен здравен налог за неимунизираните против COVID-19

Драстични ограничения в Квебек

Повече от 90% от канадците над 12 години са получили първичната серия ваксина против Коронавирус. Този месец Канада позволи двувалентните ваксини против COVID-19 за възрастни на Moderna, първата в страната ваксина, приспособена към варианта Омикрон.

" Благодарение значително на канадците, които запретнаха ръкави, с цел да се имунизират, стигнахме досега, в който можем безвредно да премахнем санитарните ограничения на границата ", сподели здравният министър Жан-Ив Дюкло.

Дюкло сподели, че държавното управление е готово да възвърне рестриктивните мерки, в случай че е належащо.

" Очевидно нямаме вяра да въведем още веднъж някои от тези ограничения, само че в случай че би трябвало да защитим сигурността на канадците, ще би трябвало да го създадем ", сподели той пред кореспонденти в Отава.

На пътуващите, без значение от поданството, няма да се постанова да подават здравна информация посредством приложението ArriveCAN или да дават доказателство за имунизация от събота.

Ще отпадне и условието пасажерите да носят маски в самолети и влакове. Пътниците и екипажът на круизните кораби също към този момент няма да подлежат на условия за ваксина или тестване за Коронавирус.

Припомняме, че това е огромна смяна в разпоредбите за страната, която бе въвела строги правила за пътуващи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР