Властите в Германия са започнали щателни проверки по летищата на

...
Властите в Германия са започнали щателни проверки по летищата на
Коментари Харесай

​Щателни проверки по германските летища ​на пътници, идващи от Гърция

Властите в Германия са почнали щателни инспекции по летищата на страната и те са годни единствено за пасажери, идващи от Гърция, оповестява в. " Катимерини ". Източник от немското вътрешно министерство е споделил пред вестника, че инспекциите по летищата на страната са били засилени, откакто е било открито, че хиляда нередовни пасажери са пристигнали от Гърция.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Предприетите ограничения по летищата ще са в действие шест месеца, като инспекциите са сведени до жители, идващи по суша през границата на Германия с Австрия, и за пасажери, идващи от Гърция на немските летища, прецизирало немското вътрешно министерство. Според вестника, гръцките управляващи са съобщили, че от 12 ноември, откогато са въведени тези ограничения, до през вчерашния ден, са били тествани 33 хиляди пасажери и са били задържани 20 души.

Германската страна е прецизирала, че тези ограничения се взимат от съображения за сигурност поради наближаващите Коледни празници и организирането по това време на обичайни базари във всички немски градове, които можели да станат обект на бомбени набези от страна на джихадисти. Във връзка с това се акцентира, че немската полиция през вчерашния ден е заловила шестима бежанци от Сирия по съмнение, че се готвят да подхващат терористични офанзиви от името на групировката " Ислямска страна ".

В. " Нафтеморики " написа, че от 12 ноември насам немските управляващи задължавали самолети от Гърция да кацат на специфични изходни терминали и по-късно подробно са проверявали всички пасажери, като са обяснили, че това се прави, защото е повишен броят на пасажерите, пътуващи без шенгенски визи.

Говорител на Европейската комисия споделил, че Германия е уведомила институциите в Брюксел, че ще употребява това свое право за пасажери, идващи от Гърция. Той споделил, че Комисията е инициирала среща с присъединяване на Берлин и Атина на равнище специалисти, с цел да бъдат разисквана зародилата обстановка с пасажерите, идващи от Гърция по немските летища.
 Антитерористична интервенция в Германия Антитерористична интервенция в Германия
При антитерористична интервенция в четири провинции на Германия полицията арестува шестима сирийци - хипотетични членове на "Ислямска страна ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР