Властите в Гърция засилиха охраната на бежанските лагери поради опасения

...
Властите в Гърция засилиха охраната на бежанските лагери поради опасения
Коментари Харесай

Гърция засили охраната в бежанските лагери, има риск от безредици

Властите в Гърция ускориха защитата на бежанските лагери заради опасения от вълнения, като реакция на военните дейности в Газа.

Гръцката гранична защита организира сполучлива акция по избавяне на 22-ма мигранти от Либия до остров Гавдос. Те са  в положително здраве. Арестувани са двамата трафиканти, които получили по 7 хиляди евро от всеки мигрант, с цел да бъдат превозени до Италия. Поради щета на плавателния съд се наложило интервенция на гръцката морска защита.

Случаят удостоверява изразените от премиера опасения, че войната сред Израел и " Хамас " ще ускори бежанския напън към външните граници на Евросъюза.

Поради съображения за сигурност се трансферират полицейски елементи от Атина към островите, с цел да се ускори защитата на лагерите за бежанци. Властите се опасяват от напрежение измежду мигрантите, като реакция против военните дейности в Газа, а в лагерите има хора с разнообразни религии и просвета,което пък може да навреди на майки с деца. Това разясняват експерти в медиите през днешния ден.

Повишена е защитата също на всички гранични пунктове. Следят се и контактите на към 3 хиляди палестински бежанци в Гърция.   

По обявата работи: Ерол Емилов
Новините на БНР - към този момент и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР