Властите в Еквадор спряха интернет достъпа на Джулиан Асандж, за

...
Властите в Еквадор спряха интернет достъпа на Джулиан Асандж, за
Коментари Харесай

Еквадор спря интернета на основателя на WikiLeaks Джулиан Асанж

Властите в Еквадор стопираха интернет достъпа на Джулиан Асандж, с цел да не може създателят на WikiLeaks да поства в Twitter и да прави каквато и да било онлайн активност.

Мярката е подхваната по отношение на несъблюдение от страна на Асандж на писмен ангажимент, стихотворец към държавното управление в края на 2017 година, да не популяризира известия, които биха представлявали интервенция в връзките с други страни.

Реакцията на Кито идва след серия от известия на Асандж в Twitter, в които той подлага на критика синхронизираното експулсиране на съветските дипломати от западни страни, като реакция на отравянето на някогашния съветски разузнавач във Англия.

Преди това в обществена медия той подлагаше на критика ареста на каталунския водач Карлес Пучдемон.

46-годишният австралиец откри леговище в посолството на Екдавор в Лондон, с цел да избегне екстрадицията към Швеция, където бе търсен за обвинявания за обезчестяване и полово посягане, които той отхвърля. Той се опасява, че в случай че бъде задържан там, ще бъде екстрадиран и съден в Съединени американски щати за публикуването през 2010 година на военни и дипломатически секретни документи. Властите във Англия също желаят Асандж „да се изправи пред правосъдието“.

Президентът на Еквадор Ленин Морено не е измежду феновете на Асандж и евентуално търси способи да ограничи спорната му интензивност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР