Властите в Чехия планират да проведат до Коледа всеобщо безплатно

...
Властите в Чехия планират да проведат до Коледа всеобщо безплатно
Коментари Харесай

Ето как чехите се застраховат за Коледа

Властите в Чехия възнамеряват да проведат до Коледа всеобщо гратис непринудено тестване на популацията за ковид с антигенни проби. Това разгласи пред публицисти чешкият министър председател Андрей Бабиш (на снимката), представен от Ройтерс.

Чехия е една от най-тежко засегнатите страни в Европа от втората вълна на пандемията, само че случаите на COVID-19 бележат спад след седмици на карантинни ограничения и през вчерашния ден държавното управление намали равнището на заплаха.

Страната към този момент стартира потреблението в старешки домове на антигенни проби, които са по-бързи и логистично по-лесни от общоприетите PCR проби, само че са по-малко точни.

" Много бих желал да се оправим с това предизвикателство и да позволим на всички жители, минимум седмица или 10 дни преди Коледа да могат да се тестват непринудено и гратис с антигенни проби ", сподели Бабиш.

" Доброволното всеобщо тестване може да стане част от стратегически проект, разработван от здравното министерство ", добави министър председателят.

Съседна Словакия към този момент направи милиони антигенни проби в границите на акция при започване на ноември, която покри по-голяма част от популацията. Онези словаци, които не пожелаха да се тестват, трябваше да се самоизолират, напомня Ройтерс.

" Тестването в Чехия няма да бъде обвързано с условия ", увери Бабиш.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР