Властите на Южна Корея са готови да отделят 22,5 милиона

...
Властите на Южна Корея са готови да отделят 22,5 милиона
Коментари Харесай

Южна Корея създава аналог на космическата компания на Илон Мъск

Властите на Южна Корея са подготвени да отделят 22,5 милиона $ за поддръжка на частна компания, която ще доставя товари и спътници в орбитата на Земята, оповестява Korea.net.

Министерството на науката и осведомителните и информационните технологии на Република Корея ще подкрепя частните галактически компании. До 2027 година за тези цели ще бъдат изразходвани 22,8 милиардавона (22,5 милиона долара). Крайната цел на южнокорейското държавно управление е основаването на аналог на.

Първоначално, управляващите имат намерение да изберат три компании претенденти, след което да дефинират най-подходящата от тях. Тази компания ще се заеме със основаването на двустепенна ракета притежател от лек клас, а на разработчиците ще бъдат предоставени нужните технологии.

През октомври 2021 година Южна Корея изстреля ракетата притежател " Нури ", това е първият уред, напълно основан в страната. Полетът вървеше по проект, само че на последния стадий ракетата не съумя да изведе в орбита макет на спътника с тегло 1,5 тона.

През май 2022 година корейците възнамеряват наново изстрелване на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР