Властите на щата Джорджия започнаха официално разследване на опитите на

...
Властите на щата Джорджия започнаха официално разследване на опитите на
Коментари Харесай

Властите на Джорджия започнаха разследване на опитите на Тръмп да промени резултатите от изборите в щата

Властите на щата Джорджия започнаха публично следствие на опитите на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския да промени резултатите от президентските избори от 2020 година в щата, заяви Ройтерс.

Разследването почнало в резултат на телефонен диалог на 2 януари, в който Тръмп оказва напън на щатския секретар Брад Рафънспъргър да промени изборните резултати на основата на неистинни изказвания за изборна машинация.

Говорител на щатския секретар декларирал, че става дума за административно следствие за определяне на обстоятелствата и че всички по-нататъшни правни дейности ще бъдат оставени на основния прокурор.

В телефонното си позвъняване на 2 февруари Тръмп желае от републиканеца Рафънспъргър да "намери " задоволително гласове, с цел да промени изборния резултат в Джорджия. Според офиса на Рафънспъргър през декември Тръмп се е обаждал и на основния щатски избирателен инспектор, напомня организацията.

Правни специалисти и юристи декларират, че позвъняванията на Тръмп може да са нарушили най-малко три щатски престъпни закона и съставляват скрит план за осъществяване на изборна машинация, незаконно подбуждане за осъществяване на изборна машинация и предумишлено вмешателство в осъществяването на изборни отговорности. Тези дейния са наказуеми с санкция или затвор.

Според транскрипта на позвъняването на Тръмп до Рафънспъргър тогавашният президент споделя на щатския секретар: "Всичко, което желая да направиш, е следното: Аз просто желая да намериш 11 780 гласа " - т.е. гласовете, нужни за победа на Тръмп в Джорджия.

На 4 януари двама конгресмени демократи, Катлийн Райс и Тед Лиу, изпратиха до ФБР писмо с искане за престъпно следствие на позвъняването на Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР