Властите на Португалия са решили да извикат за консултации посланика

...
Властите на Португалия са решили да извикат за консултации посланика
Коментари Харесай

И Португалия вика посланика си в Русия за консултации

Властите на Португалия са решили да извикат за съвещания посланика си в Русия поради "аферата Скрипал ", съобщи ТАСС. Новината заяви министърът на външните работи на Португалия Аугущу Сантуш Силва в изявление за държавната компания Португалско радио и телевизия.

Подобна мярка започнаха Люксембург, Малта и България, както и Словакия.
Говорителят на словашкия президент Андрей Киска - Роман Кърпелан сподели, че президентът счита, че извикването на словашкия дипломат в Русия за съвещания е незадоволителна реакция на молбата на Англия за изложение на взаимност с нея по случая със Скрипал, съобщи ТАСС.

"Президентът преглежда извикването за съвещания на посланика на Словакия в Русия като първа вярна, само че очевидно незадоволителна стъпка ", сподели представителят. "Но това отчасти ще поправи вредата, зародила за Словакия от нежеланието на държавното управление да поддържа стратегически съдружник на Словакия ", добави той.

Същевременно през днешния ден тринадесетте съветски дипломати, оповестени за личност нон грата от Украйна поради случая със Скрипал, напуснаха страната, както беше разпоредено, съобщи Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР