Властите на град Виен (департамент Изер) в Югоизточна Франция решиха

...
Властите на град Виен (департамент Изер) в Югоизточна Франция решиха
Коментари Харесай

Френски град свали знамето на Украйна след думите на Зеленски за Армения

Властите на град Виен (департамент Изер) в Югоизточна Франция взеха решение да смъкват знамето на Украйна от фасадата на кметството поради думите на президента на страната Владимир Зеленски за Армения и Нагорни Карабах след негов телефонен диалог с водача на Азербайджан Илхам Алиев. Това оповестява вестник Le Dauphine Libere, съобщи ТАСС.

Украинското знаме било окачено на фасадата на кметството на Виен през февруари 2022 година От кметството показват, че решението за унищожаване на знамето е взето по отношение на изказвания на президента на Украйна след телефонния му диалог с президента на Азербайджан: „ Последните изказвания на украинския президент в диалог с Алиев по отношение на спазването на правилата на суверенитета и териториалната целокупност на страните повдигат въпроси “ в подтекста на нарушаванията на правата на индивида, които съгласно френската община се случват в Нагорни Карабах.

 

Градските управляващи считат, че е „ невероятно да се пренебрегне фактът, че Азербайджан е употребявал продажбите на газ за финансиране на военни дейности против Армения “.

„ Тази форма на поддръжка за азерския деспот е неприемлива “, съобщи кметът на Виен Тиери Ковач, представен от bfmtv.com. „ Всъщност не може да разчитаме на западните полезности и на тази основа да призоваваме Запада на помощ, до момента в който споделяме визията на един режим, който е в основата на етническото пречистване в Нагорни Карабах “, написа Тиери Ковач в прессъобщение.

Френският кмет прибавя, че премахването на украинското знаме от фронтона на кметството „ не лишава нищо от поддръжката, която Виен предоставя на украинския народ “, само че акцентира, че „ не може да се борим с един тоталитарен режим в име на европейските полезности, като в това време насърчаваме различен диктаторски и безчовечен режим. „ Това е въпрос на поредност “, прибавя кметът.

 

Зеленски съобщи в канала си в Telegram, че на 4 октомври той и Алиев са разискали „ районната сигурност, настоящите провокации и форматите на взаимоотношение “. „ Ние потвърдихме нашия ангажимент към правилата на суверенитета и териториалната целокупност на страните “, сподели Зеленски. 

Азербайджан стои зад военна атака против Нагорни Карабах, довела от 19 септември до момента до изселването на хиляди арменци от този сепаратистки район, показва bfmtv.com.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР