Властите на Бахамските острови започнаха най-голямата евакуация в историята на

...
Властите на Бахамските острови започнаха най-голямата евакуация в историята на
Коментари Харесай

Бахамите започнаха най-голямата евакуация в историята си

Властите на Бахамските острови започнаха най-голямата евакуация в историята на страната поради урагана Ирма, предават организациите. Евакуира се популацията от островите в южната част на архипелага, откъдето се чака да мине стихията. Хората ще бъдат трансферирани в град Насау на остров Ню Провидънс. В първите връхлетени от урагана острови Антигуа и Барбуда приканиха хората да не излизат и стопираха електричеството. Апелът към популацията приключва с думите " И дано Бог пази всички нас! ". Властите на френско-холандския остров Сен Мартен и на френския остров Сан Бартелеми, които са част от Антилския архипелаг, предизвестяват за талази с височина 12 метра и за заплаха от огромно заливане на крайбрежните региони, съобщи Франс прес. Очаква се ураганът да премине през Американските и Британските Вирджински острови, Пуерто Рико, Доминиканската република, Хаити и Куба, преди да доближи Флорида през уикенда.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп към този момент разгласи изключително състояние за Флорида, Пуерто Рико и Вирджинските острови.
Стихията се придвижва напред със скорост 24 километра в час и с вятър със скорост 297 километра в час. Поривите му доближават 360 километра в час.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР