Властите минават в пълна мобилизация във връзка с прогнозите за

...
Властите минават в пълна мобилизация във връзка с прогнозите за
Коментари Харесай

Чакат ни няколко дни с обилни валежи! Ето какво трябва да знаем


Властите минават в цялостна готовност по отношение на прогнозите за идните проливни дъждове. Тази вечер е извършено съвещание на Националния спешен щаб, в който влизат представители на няколко министерства. За на следващия ден е разгласен оранжев код за мощни превалявания в 8 области - София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали.

Главен комисар Николай Николов, началник на пожарната, е изпратен в Перник, Благоевград и Кюстендил, заяви вътрешният министър Валентин Радев, представен от " Фокус ". В тези градове ще има щабове, които ще бъдат под координацията на Николов. В София с тази задача са натоварени основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и кметът Йорданка Фандъкова. За Смолян, Пловдив и Пазарджик отпътува зам.-министър Балабанов, а в Кърджали и Хасково - зам.-шефът на пожарната старши комисар Асен Игнатов.
Министерството на защитата е мобилизирало 94 мобилни групи. Областните шефове са предизвестени преди 2 дни за прогнозата. Язовирите се поддържат според напътствията и имат задоволително свободен размер.
Целта на всички тези ограничения е да се избегне нещастието в Бургас отпреди месец, когато починаха четирима души в наводнения, провокирани от проливни дъждове. Тогава синоптиците бяха упрекнати, че са подценили прогнозата.
Тъй като в Северозападна България пък се чака мощен вятър, институциите поучават да се приберат саксиите от терасите и всички предмети, които могат да бъдат отнесени. Хората да внимават къде да паркират колите си, сподели още Николов./ segabg.com

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР