Властите дават 60 дни на компанията да коригира поведението сиАнтимонополният

...
Властите дават 60 дни на компанията да коригира поведението сиАнтимонополният
Коментари Харесай

Египет подгони Apple за антиконкурентни практики

Властите дават 60 дни на компанията да поправя държанието си

Антимонополният регулатор на Египет заплаши Apple със съд, в случай че не поправя бизнес практиките си (източник: CC0 Public Domain)

Проблеми на пазара в Египет налегнаха Apple. Местните антимонополни органи упрекват производителя на iPhone в нарушение на законите в страната, вследствие на което флагманският артикул на компанията се продава по-скъпо, в сравнение с други пазари.

Apple подписва извънредни съглашения с дистрибутори, като не разрешава на локалните ритейлъри да купуват от други дистрибутори, което води до липса на конкуренция и повишение на цените. Така да вземем за пример, iPhone XS в базова версия коства съвсем 1983 $ в Египет, до момента в който в ОАЕ цената му е 1306 $, отбелязва Блумбърг.

„ Egyptian Competition Authority ” (ECA), антимонополният орган на Египет, дава 60 дни на Apple да снеме рестриктивните мерки за водене на бизнес от своите сътрудници. Разпореждането идва след двегодишни изследвания на бизнеса на американската компания в страната.
още по тематиката
От Apple към момента няма публични мнения по зародилия проблем. Ако компанията не се съобрази с разпореждането, ECA заплашва да заведе дело против купертинския ИТ колос.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР