Власитите в Саудитска Арабия не изключват възможността страната да приеме

...
Власитите в Саудитска Арабия не изключват възможността страната да приеме
Коментари Харесай

В Саудитска Арабия искат второ състезание във Формула 1

Власитите в Саудитска Арабия не изключват опцията страната да одобри втори старт от Формула 1, откакто бъде издигната модерната писта в Кидия в покрайнините на столицара Рияд бъде издигната. Това се чака да се случи през 2026 година, когато се възнамерява Гран При на Саудитска Арабия да се реалокира там.

В момента надпреварата се организира на уличната пистата в Джеда, която през цялото време бе оповестено, че ще бъде единствено краткотраен хазаин на конкуренцията. Сега обаче управляващите в страната са почнали да преглеждат опциите за приемането на два старта на година, един в Кидия и един в Джеда.
 Гран При на Саудитска Арабия остава в Джеда най-малко до 2025 година Гран При на Саудитска Арабия остава в Джеда най-малко до 2025 година
„ Няма да споделяме не. Ние в действителност виждаме изгодите, които тези събитията имат за Кралството, тъкмо за това влагаме в тях “, съобщи министърът на туризма на Саудитска Арабия Негово Превъзходителство Принц Абдулазис Бин Турки Ал-Файсал.

„ Вие сте фокусирани повече върху спорта, само че ние вършим същото за културата, заниманието и даже изложби. Определено ще можем да приемем две надпревари. Ще би трябвало да го дискутираме с Формула 1, само че ние несъмнено имаме желение “, сподели още той.

Желанието на управляващите в страната е пистата в Джеда да продължи да се употребява след големите инветиции, които бяха направени в нея. Ако не се стигне до приемането на втори старт е изцяло допустимо трасетото в Кидия и Джеда да се редуват при семейството на Гран При на Саудитска Арабия. 

„ Това към този момент се е случвало в Германия, когато „ Хокенхайм “ и „ Нюрбургринг “ се редуваха. Така че и това е допустимо “, коменита Принц Абдулазис.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР