Влакът Слънчев бряг“ е бил обстрелван в района на Нова

...
Влакът Слънчев бряг“ е бил обстрелван в района на Нова
Коментари Харесай

Шефът на БДЖ: Огромна трагедия беше на косъм заради обстрела на влак "Слънчев бряг" от роми и джанти на релсите

Влакът „ Слънчев бряг “ е бил обстрелван в региона на Нова Загора с тежки павета. Водещият на „ Пълен парадокс “ по Нова телевизия Румен Бахов сподели пред камерата едно от каменните блокчета, мятани по вагоните. 

Това паве би могло да мине като снаряд през купето на който и да е пътнически трен , разяснява той, а комерсиалният шеф на БДЖ Константин Азов призна, че пасажерите са извадили шанс. 

„ Ако локомотивът „ Цар Симеон Велики “ теглеше „ Слънчев бряг “ със 160 км/час и на пътя му се бяха изпречили две джанти като тези, които бяха сложени на линията в Нова Загора , в този момент щяхме да приказваме за страшна покруса. Чист шанс е, че „ Цар Симеон Велики “ не загуби борбата край Нова Загора “, добави той.

„ При 160 км/час щеше да има човешки жертви. Да не приказваме за провалите по инфраструктурата и локомотивите, които са на няколко месеца “, съобщи Азов. 

„ Многократно сме говорили с органите на реда, с министерствата, с цел да инкриминираме тези действия. Подготвили сме текстове, които ще предложим на министъра на превоза, с цел да могат те да станат факт ”, показа той.

50 набези има против трен ове на държавните железници от началото на годината. 13 са покушенията от началото на 2021 година с слагане на трудности върху релсите. Три пъти повече са похищенията с камъни по мотриси и тренове на превозвача, оповестява Нова телевизия.

Вандалските актове устойчиво се усилват, като през 2018 година те са били 45. През 2019 година замервани с камъни са били 59 трен а, а над 80 композиции са били нападнати през миналата година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР