Влагата в мазето е редовен проблем, познат на много хора.

...
Влагата в мазето е редовен проблем, познат на много хора.
Коментари Харесай

Как мокрото мазе да стане идеално сухо?

Влагата в мазето е постоянен проблем, прочут на доста хора. Високата мокрота възпрепятва да позлвате това жилищно пространство и се ограничавате да съхранявате там единствено движимости, които не се скапват от влага. Но има няколко метода, с които да решите този проблем и мазето ви да стане изсъхнало.

Идеалната мокрота е сред 30 и 50 %, само че в доста изби влажността надвишава даже 80%. Причините са доста - неприятна изолираност, погрешно направени или запушени канализационни отвори, пукнатини в стените, липса на вентилация и така нататък

 

Ето какво може да извършите, с цел да премахнете влагата от мазето си:

 
Използвайте влагоабсорбатор
Ако имате контакт в мазето, може да си вземете влагоабсорбатор, който ще изсмуче непотребната влага и нищо чудно за 2 дни да събирате по 3-5 литра непотребна вода. Минусът е, че ще се наложи постоянно обслужване от ваша страна и изпразване на контейнера. 

Ако в мазето ви липсва контакт, разновидността ви е да си изведете подобен или пък да употребявате влагоабсорбатор на гранули, който не изисква електричество. При този модел влагоабсорбатори, би трябвало на всеки 2-4 седмици да изхвърляйте контейнера със събрана вода, а на всеки един до три месеца, би трябвало да подменяте влагоабсорбиращите гранули. 

 

 

 Добави изложение

 
Направете хидроизалоация на мазето
Такава се прави всекидневно в баните, с цел да се предотвратят огромни вреди при положение на теч. Същата хидроизолация може да си извършите и в мазето, като се покрият всички стени, тавана и пода. Така ще възпрепятствате нахлуване на влага извън.

 

 Добави изложение

 
Поправете и запушете напуканите стени
В случай, че забележите пробойни в стените, ги запълнете, с цел да не прониква влага от почвата.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР