Владивосток. Руският президент Владимир Путин се изказа против протекционизма, санкциите

...
Владивосток. Руският президент Владимир Путин се изказа против протекционизма, санкциите
Коментари Харесай

ТАСС: Владимир Путин се изказа против протекционизма, санкциите и политическото пристрастие в световната търговия

Владивосток. Руският президент Владимир Путин се изрече срещу протекционизма, глобите и политическото користолюбие в международната търговия, в границите на речта си на пленарното съвещание на Източния стопански конгрес (ИИФ), който се организира във Владивосток, предава ТАСС .
„ Светът и световната стопанска система през днешния ден все по-често се сблъскват с нови форми на протекционзъм и с друг тип бариери, които напоследък се изостриха внезапно и порастват безотговорно. Базовите правила на търговията, конкуренцията, икономическата взаимноизгодност девалвират и, за жалост, се разрушават и стават заложници на идеологически подходи и краткосрочни политически цели “, установи съветският държавен глава.
„ Гледаме на това, като на съществено предизвикателство пред цялата международна стопанска система и изключително за динамичното развиване на Азиатскотихоокеанския район и неговото водачество “, акцентира Путин. Той е уверен: „ Че нашият район може и в бъдеще да реализира високи темпове на растеж и да остане основен участник в международната стопанска система. Той би трябвало да резервира духа на икономическа независимост и да бъде пространство на делова самодейност, без наказания, забрани и политически пристрастия “.
Руският водач означи, че, „ включвайки задгранични сътрудници в взаимните планове в Далечния Изток, Русия работи на основата на прагматизма, рационалното мислене и взаимната полза и желае почтена конкуренция на вложителите да нарасне и те да имат опция да осъществят своите планове в Далечния Изток на Русия, да побеждават най-хубавите настоятелен оферти, които ще донесат огромна облага, което е и главната цел на всеки бизнес “.
Той подсети, че в този район „ към този момент работят компании от Казахстан, Индия, Виетнам, Австралия, Нова Зеландия и доста други страни – доста разнообразни по своите ползи, обичаи, просвета, политическо устройство, интернационалните отговорности и цели “. „ За всички – желая да подчертая това, точно за всички бизнесмени – ние сътворяваме равни условия за сполучлива и ефикасна работа “, увери президентът на Русия.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР