Владислава Лакова запази поста си като зам.-председател на общинския съвет

...
Владислава Лакова запази поста си като зам.-председател на общинския съвет
Коментари Харесай

Провал! Превратът срещу Владислава Лакова не успя

Владислава Лакова резервира поста си като зам.-председател на общинския съвет във Враца, видя кореспондент на BulNews.bg.
Припомняме, че досегашните й съпартийци - доктор Здравко Златев и Венелин Петров внесоха за разглеждане в локалния парламент докладна за свалянето на Лакова от мястото. На днешната сесия на съвета тя бе отхвърлена с 12 гласа „ за “,18 - „ срещу “ и 2 - „ въздържал се “.
Решението на доктор Златев и Петров се роди още на предишното съвещание на локалния парламент, когато колежката им поддържа препоръчаната финансова рамка на бюджета на Враца за тази година, макар че е трябвало да гласоподава "против ". Веднага след приемането на бюджета Венелин Петров е внесъл документално заявление за разпускането на групата и по този начин той и сътрудника му доктор Здравко Златев станаха самостоятелни съветници.
В докладната си двамата разясняват, че за длъжността зам.-председател Лакова е препоръчана от името на групата на общинските съветници на коалиция „ Реформаторски блок “, след това приела название „ СДС-ДСБ “, която все още на съществува.
Борислав Банчев ги поддържа и даже предложи да бъде издиганата от ГЕРБ, защото в действителност била от тяхната група. Те пък от своя страна се оповестиха срещу докладната.
Владислава Лакова също се отбрани, като съобщи че няма отсъствия от комисии и съвещания, които са главните й отговорности, а гласоподавателите й я поддържат и считат че би трябвало да остане на поста.
Владимир Христов изясни че докладната не съгласно правилника и по тази причина няма смисъл от нея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР