Владислав Радимов е един от най-класните футболисти, които са идвали

...
Владислав Радимов е един от най-класните футболисти, които са идвали
Коментари Харесай

Руснак разкри, че пиян вкарал гол за Левски

Владислав Радимов е един от най-класните футболисти, които са идвали да играят в българския първенеца Радимов изигра единствено три мача за Левски през 2000 година и бе изпъден поради нарушение на дисциплината и пиене. Точно този епизод даде началото на доста истории във футболния ни фолклор. Ето какво споделя самият Радимов (сега треньор на втория тим на Зенит):

" Българската преса писа, че съм си поръчал пет проститутки едновременно. Ще ви кажа по какъв начин стана всичко през цялото време. На 20 години напуснах ЦСКА (Москва) и заиграх в Испания. По разнообразни аргументи не ми провървя в Сарагоса. Точно тогава бях в бракоразвод със брачната половинка ми. Стрес. Изпаднах в меланхолия. Предложиха ми да играят в България, в Левски. Костя Головской, който познавах от Динамо, към този момент беше там.

Няма да укривам, там бръмчахме крепко. Дори един път на терена излязох пийнал и в това време съумях да вкарам гол.

Отидохме с тима на подготвителен лагер в Швейцария. Там пихме. Не ни беше задоволително. Нямаше от кое място да се вземе, в близост има единствено планини. Костя отиде до лоби бара, взе стол от рецепцията и разруши витрината, с цел да вземе водка.

На сутринта треньорът сподели, че сме изгонени. Връщаме се в София, а към този момент на летището ни посрещат стотина публицисти. Толкова доста от тях евентуално бяха единствено на сватбата, когато се ожених за Таня Буланова. Един от тях ме пита: " Вярно ли е, че си имал взел пет проститутки вад двамата в стаята? “ Казвам: " Като ме гледаш това не е ли правилно? “ Така този " анекдот " за петте проститутки стартира да се върти в пресата.

По принцип тогава в България същински другари ме посещаваха, пробвайки се да ме измъкнат от амока. Вася Уткин долетя и ми беше до мен във значими моменти. Той сподели: " Зарязвай пиенето ". Някои " другари " се обърнаха. Приятелството се изпитва в такива сложни моменти за индивида.

Добре, че беше Александър Тарханов, който ме „ измъкна от България “ и ме взе в Криля Советов през 2000 година Той ми оказа помощ да се върна на високо равнище, другояче нямаше да стана капитан на Зенит, да взема купата на УЕФА и да играя още няколко години за националния “, спомня си Радимов.

Вижте този талантлив негов пас (1,07 минута):


Свързани вести Венета Райкова призна за обич с най-красивия футболист от "Левски "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР