Владимир Путин се страхува от името на Алексей Навални, отказвайки

...
Владимир Путин се страхува от името на Алексей Навални, отказвайки
Коментари Харесай

Путин се страхува от името му, но U2 накараха цял Лас Вегас да крещи Алексей Навални

Владимир Путин се опасява от името на Алексей Навални, отказвайки да го произнесе, сходно на това на Владимир Зеленски. Това обаче предизвика вокалът на U2 Боно да отдаде респект на починалия опозиционер, карай публиката си за крещи името му.

U2 организираха концерт в именитата The Sphere в Лас Вегас.

Фронтменът накара тълпата да скандира името на Навални като монумент на битката на дисидента против съветския истаблишмънт

В дълъг увод към кавър осъществяване на Don’t Dream It’s Over на Crowded House, Боно приказва за битката за независимост и какъв брой е значимо да я отстояваме.

„ Следващата седмица ще се навършат две години, откогато Путин нахлу и се опита да унищожи мъчно извоюваните свободи на украинския народ “, сподели Боно. „ Следващата ще бъде Полша, идната ще е Литва, Източна Германия. Кой знае къде ще отиде или няма да отиде този човек. За тези хора свободата не е просто дума в ария. За тези хора свободата е най-важната дума на света — толкоз значима, че украинците се борят и умират за нея. Толкова е значимо, че Алексей Навални реши да се откаже от своята независимост. Очевидно Путин в никакъв случай, в никакъв случай не би произнесъл името ;w. Затова си помислих, че довечера хората, които имат вяра в свободата, би трябвало да кажат името му. Не просто си го спомните, само че да го кажете “, сподели Боно.

След това той поведе тълпата, която стартира да скандира „ Алексей Навални “ в продължение на повече от поливн минута над началните акомпанименти на песента Crowded House.

Боно е показал поддръжката си за съветската съпротива и преди

Той и китаристът Дейв “The Edge ” Евънс изнесоха концерт през май 2022 година на метростанция Khreschatyk в Киев, с цел да подсилят настроението в Украйна.

Тогава групата написа в Twitter, че президентът на Украйна Зеленски „ ни е поканил да изнесем концерт в Киев като демонстрация на взаимност с украинския народ и това е, което сме пристигнали да създадем “.

Метростанциите постоянно са били употребявани като бомбоубежища в града.

„ Хората в Украйна не се борите единствено за своята лична независимост, вие се борите за всички нас, които обичаме свободата “, сподели Боно на публиката, която включваше бойци, през 2022 година „ Молим се скоро да се насладите на част от този мир. ”

Irish Times заяви за осъществявания на шлагери на U2 With or Without You, Desire, Angel of Harlem, Vertigo. Групата е изпълнила и Stand By Me на Бен Е. Кинг, което размени титулярното „ Me “ с „ Ukraine “.

Към изпълнителите на U2 се причислиха украинският артист Тарас Тополя от украинската група Антитила и други локални музиканти.

Източник: Deadline/Превод: SafeNews
Още вести четете в категорията Живот
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР