Владимир Путин пък разкритикува планираната в Швейцария конференция за мир

...
Владимир Путин пък разкритикува планираната в Швейцария конференция за мир
Коментари Харесай

US експерти бият тревога, Украйна можело да се срине

Владимир Путин пък разкритикува плануваната в Швейцария конференция за мир

Киев е в най-уязвимото си състояние от началото на войната. Има риск от колапс на въоръжените сили на Украйна и от пробив на Русия, разясниха американски специалисти пред Bloomberg, представени от съветския телеграм канал „ Операция Z: Военкоры Русской Весны “.

„ Ракетните удари на Русия по електропреносната мрежа на Украйна, бомбардировките на втория по величина град Харков и настъплението по фронта подхранват страховете, че военният спор в Украйна наближава повратна точка “, подчертаха US анализаторите.

Рискът е украинската защита да се срине, което ще разреши на съветските сили да напреднат, споделят те.

„ Следващите месеци ще бъдат най-трудният тест за Украйна, тъй като обществото е все по-уморено от войната, изключително в Харков, който се трансформира в особена цел “, пишат американските специалисти. 

 

В същото време стана известно, че Триполската топлоелектрическа централа край Киев е изцяло унищожена след последните съветски офанзиви, оповестява операторът на станция „ Центрэнерго “.

Военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден израснал в украинския град Суми обаче изрази подозрение, че това е самата истина. Той обаче разгласява видеокли и фотоси, на които се виждат ужасните провали. Според него задачата на управляващите в Киев била да се усилят възможностите за продължение на американската помощта за Украйна. 

Междувременно съветският президент Владимир Путин разкритикува плануваната за юни в Швейцария интернационална конференция на високо ниво за мир в Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Русия няма да бъде поканена на конференцията, само че в това време ще стане ясно, че нищо не може да бъде решено без Москва, съобщи Путин по време на среща с беларуския водач Александър Лукашенко.

" И защото ние не отиваме там, в този момент хората споделят, че ние отхвърляме да преговаряме ", съобщи Путин и съпостави форума в Швейцария с " същински паноптикум ", добави Путин.

В сряда съветското посолство в Берн съобщи, че Русия не е поканена на форума в Швейцария през юни, само че добави, че и да беше поканена, Русия нямаше да взе участие в срещата.

Според Путин Украйна сама се е вкарала в ъгъла, като е прекъснала договарянията преди две години - малко след началото на войната.

 

Другата страна е считала, че Русия може да бъде победена на бойното поле. Но това се оказа невероятно, допусна Путин.

Москва е подготвена да договаря, само че не и по схеми, " които нямат нищо общо с действителността ", съобщи съветският президент.
 
Сред тематиките в дневния ред на конференцията в Швейцария е формулата за мир препоръчана от украинския президент Володимир Зеленски.  Зеленски прикани за евакуиране на съветските войски от всички окупирани региони на Украйна. Но Путин упорства за мир, при който да бъдат непокътнати предходните завоевания на Русия, както и превръщането на Украйна в демилитаризирана, неутрална страна, която се отхвърля от участие в НАТО.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР