Владимир Путин обсъди ескалиращия палестинско-израелски конфликт с израелския министър-председател Бенямин

...
Владимир Путин обсъди ескалиращия палестинско-израелски конфликт с израелския министър-председател Бенямин
Коментари Харесай

Путин обсъди ситуацията в Газа с лидерите на Израел, Иран, Сирия, Палестина и Египет

Владимир Путин разиска нарастващия палестинско-израелски спор с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, както и с президентите на Египет, Сирия, Иран и Палестина Абдел Фатах ас Сиси, Башар Асад, Ебрахим Раиси и Махмуд Абас, заяви пресслужбата на Кремъл.

" Беше извършен телефонен диалог сред президента на Русия Владимир Путин и министър-председателя на Държавата Израел Бенямин Нетаняху. В центъра на диалога беше спешната обстановка, зародила вследствие на внезапното изостряне на палестинско-израелския спор ", се споделя в известието.

Според изказването Путин е изразил съболезнования на фамилиите и приятелите на починалите израелци, както и е изтъкнал своето отменяне и наказание на всевъзможни дейности, чиито жертви са цивилни жители, в това число дами и деца. Той също по този начин удостовери готовността на Москва да продължи да работи за разрешаването на спора.

" По време на всички диалози главно внимание беше отделено на внезапно изострения палестинско-израелски спор. Беше изразена изключителна угриженост по отношение на широкомащабната ескалация на военните дейности, съпроводена от пагубно повишаване на броя на цивилните жертви и задълбочаващата се филантропична рецесия в линията Газа ", се споделя в изказването. Путин и близкоизточните водачи показаха като причина за рецесията в района застоя в уреждането на проблемите.

В телефонните диалози с сътрудниците си Путин разиска и филантропичната обстановка в Газа. " Руският президент изслуша съображенията и оценките на своите сътрудници, които подчертаха спешността на филантропичната обстановка в Газа и нуждата от повдигане на блокадата на бранша за незабавна доставка на медикаменти, храни и други жизненоважни артикули ", се споделя в изказването.

От Кремъл прибавиха, че диалозите са " посочили сериозна угриженост по отношение на вероятността спорът да прерасне в районна война ". Путин предложи филантропична помощ по време на диалозите с водачите от Близкия изток.

Руският президент назова " неприемливо " насилието против цивилни жители в спора в Близкия изток. " От своя страна Владимир Путин акцентира неприемливостта на всяка форма на принуждение против цивилни жители ", се споделя в известието на Кремъл. 

Путин е разискал с египетския президент и евакуацията на жители на Оперативно-наблюдателно дело от линията Газа. 

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР