Владимир Путин е един от най-важните играчи в Близкия изток

...
Владимир Путин е един от най-важните играчи в Близкия изток
Коментари Харесай

Welt: Путин ще подходи с разбиране към Европа — но не за "благодаря", а за ответна услуга

Владимир Путин е един от най-важните играчи в Близкия изток и е подготвен да сътрудничи на Европа, само че единствено в случай че Русия види ответни стъпки към нея, отбелязва кореспондентът на немския канал Welt, преди водачът на Кремъл да се срещне с Ангела Меркел в Москва.

Само за благото "благодаря " Путин няма да направи нищо - друго е, в случай че Европа стартира последователно да отстранява антируските наказания, написа "Поглед инфо ".

Изданието се свързва с Кристоф Ванер. Списъкът на тематиките е дълъг, приказват за за огнището на напрежение в Близкия изток - какво тъкмо желае Меркел да реализира от Путин?

КРИСТОФ ВАНЕР, сътрудник на Welt: Ще стане дума за Либия, както и за войната в Сирия и иранския спор. Путин, по този начин да се каже, е човек, който има „ акции” във всички тези случаи. В Либия има съветски наемници, в Сирия, съветските войски се борят на страната на Башар Асад, а Путин има доста близки политически връзки с Иран. Русия е огромен снабдител на оръжие за Иран.

Това значи, че без Путин всички проблеми на Близкия Изток и Северна Африка не могат да бъдат решени. Ето за какво канцлерът Меркел по този начин интензивно настояваше за договаряния. Тя се нуждае от съдействието на Путин.

Изглежда Германия възнамерява платформа за срещи. Имам поради един тип СССЕ на Близкия изток, Съвещание за сигурност и съдействие в Европа. Тогава, по време на Студената война, това беше платформа, на която се срещаха противостоящи една на друга сили, враждуващи сили - Западът и Източният блок - и нещо сходно в този момент е належащо за Близкия изток.

Тогава ще има повече полемики и по-малко пукотевица. Очевидно немският канцлер желае да се движи в тази посока и без Путин това е невероятно, тъй като в този момент Путин се намесва на всички места доста интензивно.

И притеглят ли тези хрумвания Путин?

КРИСТОФ ВАНЕР: Мисля, че при избрани условия да. Владимир Путин мисли със сфери на въздействие, той мисли със сферите на властта. През последните години той непрекъснато уголемява сферата си на въздействие и сега е един от най-важните играчи в Близкия изток. Разбира се, той е подготвен да сътрудничи, в случай че за това получи реципрочни стъпки.

Само за благото "благодаря " Путин няма да направи нищо. Такъв отговор може да бъде бавното унищожаване на глобите, наложени на Русия по отношение на украинската рецесия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР