Владимир Пелов може би е щял да избяга от затвора

...
Владимир Пелов може би е щял да избяга от затвора
Коментари Харесай

В.Радев: Единият затворник можеше да избяга още миналата година


Владимир Пелов може би е щял да избяга от пандиза още предходната година, в случай че не бяхме подали сигнал. Бягството му може би е било предотвратено предходната година. Това съобщи в ефира на Нова телевизия вътрешният министър Валентин Радев във връзка публикуваната през вчерашния ден информация, че в Министерство на вътрешните работи още от 2017 година са имали информация за планувано бягство на един от двамата рецидивисти. " Дали сме съответната информация на пандиза и те може би са предотвратили бягството му предходната година. Може би другояче е щял да избяга тогава ", сподели Радев.

Той означи, че задачата на Министерството на вътрешните работи е единствено да подаде сигнала към затворническите управляващи. Според вътрешния министър двамата бегълци към този момент са се разделили и се укриват самостоятелно. Предположението е на база психопрофилите на пандизчиите.

Относно изказванията, че единствено една чистачка е пробвала да спре бягството на двамата рецидивисти, Радев съобщи: " Не е по този начин с тази чистачка. Всички по този начин го казвате. Има и един обществен служащ. Той е чиновник на пандиза и се е затичал след тях. Те са стреляли против него. Чистачката не е осъзнавала какво се случва. Жената е желала да види и тя, тъй като не е повярвала какво се случва ". Той изясни, че чиновниците на територията на пандиза са били невъоръжени, тъй като такива са разпоредбите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР