Владимир Кличко ще остане в историята като един от най-великите

...
Владимир Кличко ще остане в историята като един от най-великите
Коментари Харесай

Наредиха успеха на Владимир Кличко над Кубрат Пулев в топ 10 в кариерата на украинеца

Владимир Кличко ще остане в историята като един от най-великите боксьори на всички времена, а това безспорно включва и някои в действителност велики борби, които украинецът остави зад тила си. Престижното спортно издание Boxing News подреди топ 10 на успехите му в ранглиста, а измежду тях попадна и оня триумф на „ Доктор Стоманен чук “ над Кубрат Пулев през 2014 година

Ето и въпросната ранглиста:
Александър Поветкин - През 2013 година руснакът бе в пика на своята форма. Той пожъна 26 следващи победи, с цел да се добере до мач за купата, само че след 4 нокдауна не съумя да остане на крайници и преклони глава пред Кличко. Дейвид Хей - Британецът е апетитен за един от най-хубавите боксьори в последните 30 години, само че методът, по който бе доминиран от Владимир през 2011 година, бе толкоз впечатляващ, че мнозина го учат в часовете по тактичност. Руслан Чагаев - През 2009 година това момче имаше прозвището на „ Убиеца на великани “, защото бе победил колоса Николай Валуев, макар ниския си растеж. Той обаче изкара единствено 9 рунда против „ Доктора “. Кубрат Пулев - Изданието слага срещата през 2014 година току в подножието на неособено влиятелните медали. Българинът получи първия си късмет за шампионския пояс, само че в желанието си да разконцентрира първенеца със словесна война реализира противоположния резултат. Той стимулира дотам Владимир Кличко, че украинецът го нокаутира след единствено 5 рунда, а след мача призна, че е желал да нарани „ Кобрата “ за думите му от по-рано. Самюел Питър - Младият през 2005 година Кличко занапред започваше да гради името си, а опцията да го стори против един от най-страховитите тежкоатлети по това време не бе за изпускане. Двамата си спретнаха страховит пердах, в който успеха бе изкована с доста кръв и пот за бъдещата легенда. Крис Бърд - Вторият мач сред двамата бе проведен през 2006 година, а задачата на Владимир бе да отмъсти за провалянето на брат си Виталий от същия противник. Той отбрани достойнството на батко си в рамките единствено на 6 рунда. Тони Томпсън - Левичарите постоянно са неуместни противници в бокса, тъй като съставляват непредвидима заплаха за съперниците си. Томпсън представляваше тъкмо това през 2008 година, само че даже той не устоя повече от 11 рунда пред шампионата. Ламон Брюстър - През 2004 година Брюстър се трансформира в първия боксьор, който побеждава Владимир Кличко на професионалния кръг. Три години по-късно обаче му дава реванш, само че отсреща към този момент е един надалеч по-завършен противник, който го изпрати в механически нокаут след единствено 6 рунда. Еди Чеймбърс - При статистика от 36:1 Чеймбърс несъмнено бе една от сензациите в международния бокс през 2010 година, макар скромните си размери. Той даде всичко от себе си, с цел да детронира „ Доктор Стоманен чук “, само че не му стигнаха няколко секунди преди финалния гонг, с цел да остави решението в ръцете на съдиите. Калвин Брок - В началото на новото хилядолетие мнозина търсеха идващия Майк Тайсън, като Брок бе наклеветен за индивида с най-голяма капацитет. Ако през 2006 година бе съумял да победи Кличко, несъмнено историята през днешния ден щеше да е надалеч по-различно, само че не би. Той бе прострян на земята в 7 рунд на борбата им и постепенно, само че несъмнено изчезна от огромната сцена.
Владимир Кличко завърши кариерата си на боксьор след 69 мача, в които реализира 64 победи, 53 от които с нокаут. Преди това той се окичи с Олимпийската купа в Атланта през 1996 година, а в следствие счупи върха на Джо Люис, побеждавайки 23-ма бойци. Той съумя да опази шампионските си пояси цели 12 години - достижение, което никой различен преди или след него не е правил.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР