Влади Ампов - Графа започва поредица от акустични концерти на

...
Влади Ампов - Графа започва поредица от акустични концерти на
Коментари Харесай

Влади Ампов

Влади Ампов - Графа стартира поредност от акустични концерти навън от Античния спектакъл в Пловдив. След Града на тепетата на 11 юни, групата в състав Борислав Бояджиев - Борче, Мирослав Иванов, Александър Обретенов и Венцислав Трифонов ще бъде на 16 юни в Летния спектакъл в Бургас, следват Варна - 15 юли и на 16 септември в Русе. 

Първият концерт е в Пловдив е тъй като, когато ми пристигна концепцията да създадем акустични концерти под намерено небе си показах по какъв начин ще звучи музиката ми точно в Пловдив на Античния спектакъл, каква ще бъде цялата атмосфера, тъй като там постоянно е вълшебно и доста особено, сподели в изявление пред Българска телеграфна агенция Графа. В началото концепцията е била единствено за един концерт в Пловдив, след това вземат решение и за другите градове, защото, по думите му " не може единствено един път, тъй като програмата е доста красива чисто музикално и е хубаво да я представим и в други градове, по този начин продължихме концепцията и в Бургас, Варна и Русе ". 

Програмата включва музиката както е била е основана в самото начало, както е композирал песните и част от тях ще бъдат изпълнени както са били направени в първия момент - единствено с пиано, единствено с китара, с по-малко принадлежности - по дребно. А други ще прозвучат по друг метод от оригиналите. Включили сме в програмата песни, които не извършвам от доста време, както и нови  парчета с изненадващи версии, прибавя Графа. Хората ще могат да поседнат, да послушат, да станат и да танцуват - да претърпяват всяка една ария дружно с нас, прецизира Влади. Идеята ми е да сме по-близо един до различен като чувство, като страст и мисля, че това ще се получи, тъй като несъмнено музиката постоянно на моите концерти вълнува хората, споделя още той, като чака в този момент да бъде доста по-силно, тъй като думите и мелодиите ще стигат непосредствено до сърцата на хората без непотребен звук - образен и аудио.

Влади Ампов изрази удовлетворение и от обстоятелството, че след две години ограничавания поради пандемията, в този момент още веднъж можем да бъдем на 100 % дружно като потенциали на залите. Сега ще можем още веднъж да бъдем близо, акцентира той и добави, че особено за Пловдив ще има лимитирано количество седящи места на самата сцена. Така част от публиката ще бъде доста покрай нас, към нас. Хората ще могат да виждат това, което се случва на самата сцена и да усетят музиката и атмосферата на Античния спектакъл през нашите очи, на музикантите, посочи Графа.

В този концерт другото, което е забавно е, че с изключение на като вокал Влади се включва в групата много интензивно като пианист, като китарист. Хората ще могат да усетят другарството сред мен и музикантите Борислав Бояджиев - Борче, Мирослав Иванов, Александър Обретенов и Венцислав Трифонов. Нашето другарство, което посредством езика на музиката съгласно мен ще се отрази и на публиката, а ние постоянно сме другари с нея. И считам, че нашето другарство ще се затвърди, прибавя артистът. Нямам самообладание, тъй като работихме интензивно няколко месеца да създадем тази стратегия - искахме самите ние да се изненадаме, да създадем нещо ново, което и нас да изненада - да не свирим едни и същи версии на песните всяко лято, а да създадем нещо по-различно и несъмнено ще е по този начин, счита Графа. 

Запитан до какъв брой му е помогнало в  кариерата обстоятелството, че родителите му са музиканти, Влади Ампов отговори изрично, че фамилията му го е построило като персона, като музикална персона и това е най-безценната помощ. Според него извънредно доста се е спекулирало през годините, че надали не триумфът му се дължи единствено на това, което са създали неговите родители. А имайки поради какъв брой години към този момент не преставам да се занимавам с музика и надали, в случай че нямах качества, нужни за нея, щях да съм толкоз време в музикалния шоу бизнес. Тези изказвания с днешна дата той дефинира като " безусловно нелепи ". Защото в България през 90-те години се гледаше с извънредно неприятно око на наследствеността в специалностите, което мен постоянно ме е дразнело и по някакъв метод ми е било постоянно като комплекс, че не съм имал еднакъв късмет с другите, акцентира Ампов. 

В началото, когато започнах в детските години имаше взрив, имаш гърмеж и първата ария, с която се появих " Мама, баща и аз " беше огромен шлагер. След това в пубертета, когато се появих с прозвището Графа, имаше миг, в който не бях толкоз одобряван, трябваше да се извоювам своето място съвсем от началото, спомня си той. Стартирах кариерата си още веднъж и с нов прякор и до момента в който стигна досега, в който се получи тази хорска обич минаха много години, в които аз търсех себе си и музиката, която желаех да върша, прибавя Влади.

Общо взето пътят не е бил лек, само че пък в този момент триумфът е доста по-сладък, счита той. Всъщност триумфът не е бил цел за мен, а основаването на музика, на думи - нещо, което е моето предопределение и аз още от дребен бърза започнах да занимавам с композиране, а по-късно и с пеене. В следствие към този момент се научих да  свиря и на китарата, твърди Влади Ампов - Графа. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР