Вкусна наслада за всичкиНеобходими Продукти● яйца - 6 бр.● нишесте

...
Вкусна наслада за всичкиНеобходими Продукти● яйца - 6 бр.● нишесте
Коментари Харесай

Розово руло със сметана и парченца ябълки

Вкусна приятност за всички

Необходими Продукти

● яйца - 6 бр.
● нишесте - 2 бр. малиново
● брашно - 2 с.л.
● захар - 1 ч.ч.
● бакпулвер - 1 пакетче
● сладкарска сметана - 200 мл течна
● ванилия - 1 пакетче
● ром - няколко капки есенция
● ябълки - 2 бр.
● захар - 3 с.л. за ябълките

Начин на подготвяне

Разбиваме яйцата със захарта до момента в който станат пухкави и светли - като крем. Внимателно прибавяме към тях нишестето, а след това и брашното смесено с бакпулвера. Разбъркваме с шпатула, като внимаваме да не спадне сместа.

Слагаме пакетче ванилия и няколко капки есенция ром. Сипваме тестото в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене и намазана с лой. Разстиламе тестото отмерено. Печем в загрята на 180 градуса фурна, като внимаваме да не препичаме. Блатът се изпича бързо.

Белим ябълките, почистваме от семената и нарязваме на кубчета. Слагаме в касерола, смесваме със захар /3 супени лъжици / и наливаме малко вода.

Варим ябълките до момента в който омекнат. Изваждаме от образувалия се сироп (ще използваме сиропа за напояване на блата). Отцеждаме парченцата ябълки.

Сладкарската сметана разрушаваме с миксер. Смесваме с отцедените сварени късчета ябълки. Изпечения блат изваждаме от фурната и охлаждаме. Напръскваме с ябълковия сироп.

Намазваме със сметаната и ябълки. Навиваме руло. Нарязваме на части диагонално. Сервираме парченцата руло изправени в чинийка и гарнирани с късчета пресни ябълки.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР