ВКС потвърди решението на Апелативен съд – Пловдив, с което

...
ВКС потвърди решението на Апелативен съд – Пловдив, с което
Коментари Харесай

ВКС потвърди присъдата на кмета на Септември

ВКС удостовери решението на Апелативен съд – Пловдив, с което Марин Рачев – кмет на община Септември, е наказан за отбягване заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери. Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) оставя в действие решението на Апелативен съд – Пловдив. Решението е дефинитивно.

Марин Рачев е приет за отговорен за това, че от 14.02.2005 година до 05.04.2007 година в гр. Пазарджик, в качеството си на едноличен търговец и при изискванията на продължавано закононарушение, е избегнал заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери на обща стойност 118 923,68 лева. Той е наказан на 2 години и 6 месеца „ отнемане от независимост “. Изтърпяването на наложеното наказване е отсрочено за изпитателен период от 4 години. Със същата присъда подсъдимият е наказан да заплати на страната сумата от 115 106, 01 лева, представляваща обезщетение за претърпените имуществени вреди.

Срещу Рачев бе повдигнато и обвиняване през септември от Специализираната прокуратура за умишлена занемареност в размер на над 226 хиляди лв., колкото са породените вреди на община Септември.

Тричленният състав на Върховен касационен съд намира касационната тъжба за неоснователна. Установено е също, че 15 бр. подадени месечни информации заявления по ЗДДС и 1 бр. годишна данъчна декларация по ЗОДФЛ са подписани от брачната половинка на подсъдимия, а не от самия Рачев. Поради това прокурорът е изискал да се променят първичните две обвинявания, които да се обединят в едно, а точно – за закононарушение, състоящо се от 16 действия, като е увеличена и продължителността на инкриминирания интервал от 14.02.2005 година до 05.04.2007 година Искането на прокурора е позволено напълно. Според правосъдния състав на Върховен касационен съд по този начин постигнатият краен резултат е верен, защото е съгласуван с условията на настоящия процесуален закон. Затова правосъдният състав на Върховен касационен съд не споделя възражението, че първоинстанционният съд е бил преднамерен и е лишил подсъдимия от обективен развой.

При осъщественото изменение на обвиняването брачната половинка на подсъдимия е записана с неопределено лично име, което още веднъж по искане на прокурора е отстранено от съда. Касационният състав приема, че даже и да е позволено нарушаване на процесуалните правила, то не е от категорията на значителните, защото с изтъкване на точното лично име на брачната половинка на Рачев по никакъв метод не е нарушено правото на отбрана на подсъдимия, още повече че първоинстанционният съд не „ своеволно “, а по искане на прокурора е позволил мечтаната промяна във към този момент измененото обвиняване.

Според висшите съдии предявеният цивилен иск за породени имуществени вреди все още на приемането му за взаимно разглеждане в наказателния развой не е бил погасен по отминалост.

Съдебният състав на Върховен касационен съд приема, че претекстовете на въззивното решение удовлетворят стандартите за изтъкване на възприетите обстоятелства и за разбор на доказателствената цялост. Според висшите съдии наложеното на подсъдимия наказване е заслужено, защото е надлежно на тежестта на осъщественото закононарушение и проявата на по-голямо състрадание не би била оправдана, защото не биха се постигнали задачите на наказването по член 36 от Наказателен кодекс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР