Включването на звездата на ИранСардар Азмун в селекцията на Карлос

...
Включването на звездата на ИранСардар Азмун в селекцията на Карлос
Коментари Харесай

Повиквателната на Азмун предизвика смут в Иран

Включването на звездата на ИранСардар Азмун в селекцията на Карлос Кейрош за Световното състезание в Катар не провокира утвърждение измежду всички в състава и страната.
 Сердар Азмун бе включен в състава на Иран за Световното Сердар Азмун бе включен в състава на Иран за Световното
Имаше информации, че иранското държавно управление е забранило на Кейрош да включи нападателя на Байер (Леверкузен) в групата за Мондиал 2022. Причината е, че Азмун обществено разкритикува управляващите в страната след началото на митингите в Иран поради гибелта на 22-годишната Махса Амини. Селекционерът обаче работил без да пита и е изпратил повиквателна на играча, който има 41 гола в 65 мача за своята татковина. Според локалната преса това провокирало огромна препирня сред Азмун и другата звезда на тима - нападателя на ПортоМехди Тареми, който подкрепял държавното управление.

Преди няколко дни публицист на “Скай Спортс ” насочи провокативния въпрос към Кейрош за това дали се усеща удобно да показва страна като Иран, която потиска правата на дамите. Португалският ментор не одобри добре този въпрос и на собствен ред му отвърна: “Колко ще ми платиш, с цел да отговоря на сходен въпрос? Не ми вкарвай думи в устата. Смятам, че би трябвало да помислиш за това по какъв начин се отнасят с имигрантите в Англия ”.
 Футболистите на Иран ще могат да поддържат митингите в страна Футболистите на Иран ще могат да поддържат митингите в страна
Хората в Иран са разграничени в мненията си за Кейрош. Някои правят оценка положителното показване на отбора под негово управление по време на Мондиал 2014, когато той беше в група с Испания и Португалия, само че други са недоволни от това, че треньорът подцени рецензиите на Азчун към локалното държавно управление. По време на своя конференция експертът съобщи, че футболистите му са свободни да поддържат митингите на дамите в страната.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР