Вкъщи е, чувства се много по-добре след няколко дни в

...
Вкъщи е, чувства се много по-добре след няколко дни в
Коментари Харесай

Младежът-джихадист нямал никакво намерение да убива

" Вкъщи е, усеща се доста по-добре след няколко дни в ареста. Обикновено семейство с три деца, с дребен бизнес. Клиентът ми е най-големият. Добър възпитаник е, не първенец, само че добър възпитаник! "

Това съобщи в предаването " Тази неделя " по БТВ Емил Велинов, юрист на 16-годишния възпитаник от Пловдив, който бе изработил взривни субстанции след връзка с мъж, представящ се за член на ИДИЛ. 

" Родителите алармират за преписка в телефона му с мъж, представящ се за член на ИДИЛ. Тя е на британски. След сигнала ДАНС подхваща ограничения. Започват срещи с психолог. Ученикът е получавал е фотоси, свързани с активността на ИДИЛ. Детето не е обучавано. То е кореспондирало единствено онлайн с този човек. От чисто любознание се интересува от неразрешени неща и леки взривни устройства. Намерените на тавата взривни устройства не могат да провокират гърмеж сами по себе си, в случай че не се дооборудват с нужните неща ", добави юристът. 

" Тези неща стоят там повече от месец. Ако това дете е желало да ги употребява за нещо през това време - щеше. Бил е измамен от индивида, с който е разговарял, от чисто любознание. Нямал е никакво желание да убива хора. В неговата глава в никакъв случай не е имало такава мисъл. Това дете се грижи за личното си братче - толкоз жалостиво и положително дете. То е избавило човешко създание - братчето си. Този човек не може да се твърди, че желае да нарани някого ", сподели още юрист Велинов. 

От думите на юриста стана ясно, че ученикът от Пловдив приел исляма за 2 часа, след това размислил и още веднъж станал християнин. " Книгата е купена от татко му, с цел да прочете какво съставлява ИДИЛ, с цел да разбуни заблуждението, в което е попаднал сина му ", сподели още бранителя на 16-годишния юноша. 

" Наказанието, което планува Наказателният кодекс, е от 2 до 8 години отнемане от независимост. Нека дребният да понесе някакво наказване, само че дано да е заслужено и да е на база събраните доказателства, не знам какви ще са те ", сподели в умозаключение юрист Емил Велинов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР