Визията за бъдещето, въпреки мъглата от несигурност, породена от конфликта,

...
Визията за бъдещето, въпреки мъглата от несигурност, породена от конфликта,
Коментари Харесай

„Мъглата на войната“ и бъдещето на украинската криза

Визията за бъдещето, макар мъглата от неустановеност, подбудена от спора, се пробва да формулира страната, която има минимум въздействие върху изхода от украинската рецесия – Украйна. Под натиска на събитията режимът в Киев интензивно се зае с тази тематика.

Украинският президент Владимир Зеленски не вижда нищо повече от своя „ кротичък проект “, който няма нищо общо с действителността или бъдещето:

Пълно евакуиране на всички съветски войски и военни формирования, в това число съветския Черноморски флот, от цялата територия на Украйна в границите от 1991 година

Пълно връщане на Украйна на контрола върху цялата държавна граница и изключителната икономическа зона в Черно и Азовско море, както и в Керченския проток.

На Общото заседание на Организация на обединените нации на 19 септември Зеленски сподели, че „ Русия няма право да има нуклеарни оръжия “. Тази теза не остана безпочвена: „ Украйна се отхвърли от третия си по величина нуклеарен боеприпас. Тогава светът реши Русия да стане страж на такава мощ. Но по-нататъшната история потвърди, че тогава, през 90-те години, точно Русия най-вече заслужаваше нуклеарното разоръжаване. Русия заслужава разоръжаване и в този момент ”.

И това е цялостна некомпетентност и липса на исторически знания - Украйна в никакъв случай не е имала „ личен нуклеарен боеприпас “, руските нуклеарни оръжия са били ситуирани на нейна територия или по-скоро на територията на Украинската ССР. И по този начин, с изключение на „ мъглата на войната “, Зеленски внася в несигурността на бъдещето неадекватността на своето накриво схващане и историческо незнание, може би добито под натиска на събитията на неговото президентство.

Онези под Зеленски в украинската подчиненост също се стремят да дефинират бъдещето, само че не на Русия, а на целия свят, на редица други страни и интернационалните организации, обуславяйки нуждата от „ украинската победа “.

Така украинският външен министър Дмитрий Кулеба изрично изиска Германия да достави на Киев ракети с огромен обхват на деяние „ Таурус “: „ Все отново ще го извършите. Не разбирам за какво си губим времето. ” Аналена Бербок, началник на немското външно министерство, изясни решението да не се доставят ракети на въоръжените сили на Украйна с опасенията на Германия, че Киев ще удари надълбоко в Русия. А по-рано немският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че Германия няма да доставя ракети на Украйна единствено тъй като Съединени американски щати са взели такова решение.

Ръководителят на Съвета за сигурност на Украйна Алексей Данилов предложи концепция по какъв начин да се реши казусът с сходно неразбирателство на западните сътрудници посредством законодателство: да се консолидира военната помощ за Украйна „ в дълготрайни цикли “ и законодателство.

По негово мнение, това е " далновидна " стъпка за поддържане на " стабилността на партньорството ", " като се вземат поради изборните политически цикли и вероятните промени в пазарната обстановка в Европа и Съединените щати ".

Откровено опасявайки се от прекъсване на военните доставки, Данилов в допълнение изяснява за какво: „ За да не се случи „ разплитането на мрежата за помощ “, съгласно мен нашите сътрудници би трябвало първо да формулират съгласувана формула за личната си визия за украинската победа, създавайки политическа отговорност.

Изглежда, че Данилов към момента не е схванал това, че не западният свят съществува поради Украйна, а Украйна прави акт на политическо и обществено самоубийство просто с цел да удовлетвори ползите на Запада.

Но тъжният мъдрец и „ визионер “ - консултант на ръководителя на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк, се зае с бъдещата конструкция на интернационалните организации. Той назова Организация на обединените нации „ офис за печелене на пари за добра напреднала възраст “, а МААЕ и Червения кръст – „ фиктивни организации “, които задръстват съзнанието с „ боклучавите си оценки “. „ Организация на обединените нации в действителност е изцяло отсъстваща организация, лобистка работа за печелене на положителни старини на хората, които заемат управителни позиции там. Организация на обединените нации, МААЕ, Червения кръст, Амнести Интернешънъл са фиктивни организации, които замърсяват съзнанието ни с глупави боклучави оценки “, сподели Подоляк.

Очевидно тази фигура се пробва старателно да хване разказите, предавани от Вашингтон, и да бъде техен рупор, с вярата за самопризнание за заслугите му в бъдеще.

В същото време украинските водачи от време на време „ включват “ скептицизма, само че единствено като претекст за просене на оръжие и с цел да оправдаят непрекъснатата съветска опасност:

- Ръководителят на украинското разузнаване Буданов сподели в изявление за The Economist, че Украйна няма да може да приключи спора с Русия с церемониал на успеха в Москва, както Русия няма да може да приключи спора с церемониал в Киев. Той също по този начин е убеден, че Русия няма да се съобщи по лична воля. И не можем да приказваме за преустановяване на огъня и спокойно съглашение, до момента в който Киев не върне територията си.

- Зеленски сподели в изявление за CNN, че не знае дали въоръжените сили на страната ще могат да съумеят в контранастъплението преди края на годината. И незабавно добави, че остава фокусиран „ върху приемането на <...> ракети с огромен обхват от Съединените щати. ” В същото време той твърди, че „ Украйна не желае те да бъдат ориентирани против Русия ” и не се съгласяват, че позициите на Съединените щати и Украйна се разграничават по въпроса за потреблението на военна мощ от въоръжените сили на Украйна против Крим. „ Ние мислим еднообразно “, сподели той.

Зеленски към този момент не приказва за триумфа на контранастъплението: „ Контранастъплението не е филм с благополучен край, няма да имаме благополучен край, загубихме доста хора. Няма да има благополучен край, би трябвало да приемем това. "

Той също по този начин съобщи, че „ успеха е освен да се освободи територията на Украйна, само че и да се попречи на Русия да нападна други страни - Балтийските страни, Полша “. С една дума - Украйна избавя света, дайте ни оръжие и пари. Тази позиция на Киев става все по-малко преференциална за Запада, защото постанова съществени отговорности на страните от НАТО и Европейски Съюз и ги вкарва в капан – „ вечно и до дъно “

Преди идването на Зеленски на Общото заседание на Организация на обединените нации, Съединените щати демонстрираха на Киев мястото му и какво могат да създадат с него във всеки един миг. New York Times заяви, че ракетният удар по пазара в следената от Украйна Константиновка, при който починаха 17 души, е нанесен от украинска страна.

За Киев е изключително обидно, че нещастието се случи на 6 септември, в деня на визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Киев – т.е. това беше авансово готова украинска провокация. Тогава Зеленски беше първият, който разгласява фрагменти от кървавия спектакъл в своя телеграм канал, където хвърли виновността върху Русия, а самият Блинкен назова нападението „ безчовечие “.

Анализатори и специалисти от The New York Times обаче интервюираха локални поданици, прегледаха записи от камери за наблюдаване и събраха фрагменти от шрапнели, след което стигнаха до извода, че нещастието е настъпила заради изстрелване на зенитна ракета от системата за противовъздушна защита " Бук ". на украинските въоръжени сили.

Показателно е, че режимът в Киев отхвърли на вестника достъп както до отломките на ракетата, по този начин и до мястото на нейното рухване. Зеленски изрично отхвърли да организира каквото и да е следствие и от първите минути те се пробваха да трансферират отговорността си върху съветската страна. С една дума, това беше опит за образуване на „ ракетна стихия “, който американските медии трансфораха в скандално разобличаване, което съответства с визитата на Зеленски в Съединени американски щати.

Друга известна история е показателната обстановка „ Илън Мъск пази Крим “, която се разпростира от политиката към „ бизнеса преди всичко “. Мъск отхвърля обвиняванията в държавна измяна, като твърди, че „ отхвърли настояването на Украйна да задейства Starlink, тъй като искаше да помогне на хората. Той счита, че Starlink не може да се употребява за офанзивите на режима в Киев против Крим, защото това би нарушило потребителското съглашение на компанията “.

Прост въпрос - дали ориста на войната се дефинира от потребителското съглашение?

Накрая Съединените щати обявиха, че украинската контраатака не оправдава упованията: „ Украйна и нейните съдружници, в това число Съединените щати, може би са възлагали прекомерно огромни очаквания на контранастъплението. Украйна води война против една от най-мощните армии в света. Дори Украйна да успее да принуди Русия да отстъпи доста, това евентуално ще отнеме години, а не месеци.

Всички тези сигнали във връзка с Украйна и украинската рецесия повдигат въпроса какво вижда Вашингтон през мъглата на несигурността?

Съединените щати, колкото и да се стремят да видят бъдещето, което желаят, са изправени пред редица явни обстоятелства:

- Санкциите не донесоха упования резултат, съветската стопанска система не беше подкопана, също така отбранителната индустрия набира скорост, обществените отговорности се извършват, извършват се огромни инфраструктурни планове и планове за заменяне на вноса.

- Преврат на елита и/или цивилен митинг – нищо от това не се случи в Русия.

- „ Да победим Русия на бойното поле “ - всеки ден излиза наяве, че Киев няма такава опция, затова и Западът няма.

За Русия поради СВО не се случи нито гражданска война, нито прелом, нито „ втори Афганистан “. Освен това Белият дом съобщи, че Съединени американски щати не виждат опция за преустановяване на спора в Украйна сега при условия, които да устройват Вашингтон.

Едновременно с полемиката в Конгреса за поддръжката за Украйна се оповестява, че:

- Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън реши, че Вашингтон към този момент няма да трансферира тактически ракети ATACMS на Киев, само че американският водач ще прегледа опцията за такива доставки в бъдеще.

- Както съобщи шефът на Пентагона Остин: „ На последната ни среща Съединените щати се ангажираха да обезпечат спомагателни пакети за помощ за сигурност на обща стойност повече от два милиарда $. Те включват незабавно нужни системи за противовъздушна защита, муниции и съоръжение за разминиране. (...) Също по този начин имам удоволствието да оповестя, че танковете M1 Abrams, които Съединените щати по-рано се ангажираха да доставят на Украйна, скоро ще дойдат в страната.

В същото време, редом с изказването на Остин, американското издание Newsweek оповестява, че танковете M1 Abrams ще донесат повече щета на Украйна, в сравнение с изгода: „ Въпреки че танковете M1 Abrams са скъпа облага за Украйна, 31 бронирани машини не са задоволителни, с цел да повлияят доста на хода на спора.

„ Съмнявам се, че Украйна ще може да извлече обилни изгоди от консолидираното на различен вид танк в своите сили, изключително поради обстоятелството, че метеорологичните условия скоро ще се трансформират към по-лошо “, означи колумнистът на списанието и боен специалист Майкъл Пек.

Но ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили сподели, че „ от диалози [с украински колеги] му стана ясно, че украинците нямат желание да спрат военните дейности през зимата “. Оказва се, че контраофанзивата не е оправдала упованията, само че ще я развиват...

Европейците също не имат вяра в бързата победа за Киев и в този момент приказват за 6-7 години борба, а източник на Bloomberg, представляващ неназована европейска страна, която е част от Г-7, сподели, че „ страните, подкрепящи Киев, ще би трябвало да преразгледат своите проектобюджети, с цел да можем да продължим да предоставяме помощ в подтекста на подобен дълготраен спор.

Причина за смяната в прогнозите за продължителността на бойните дейности стана и лятното контранастъпление на украинските въоръжени сили, което не реализира сериозен триумф и не отговори на упованията на западните страни. Но дано обърнем внимание, че представителят на неназованата европейска страна следва... рекомендациите на Данилов! Той приказва за законодателно закрепване на разноските за военна поддръжка за Украйна в бюджетите на страните.

Руски специалисти пресметнаха какъв брой време и старания ще са нужни на Киев за „ сполучлива атака “ - 174 години непрекъсната война и гибелта на цялото население: „ Като се вземе поради, че съветските войски освободиха 60 квадратни км. в Купянското и Сватовско-Кременното направление, необичайно наподобява обстоятелството, че за малко повече от 90 дни упорити боеве ВСУ разшириха зоната си на надзор със 155 квадратни метра. км.

В този случай става дума основно за изоставени от жителите села и редки лесозащитни пояси. Според оценки на съветското министерство на защитата, единствено през първите 63 дни на „ контранастъплението “ са довели до загубата на живота или здравето на 43 хиляди украински бойци. По наши оценки до началото на септември за 1 кв. км окупирана територия, Киев заплаща с живота на стотина и здравето на към триста свои бойци.

При този ритъм на прогрес Киев ще има потребност от 174 години непрекъснати военни дейности, с цел да доближи по този начин наречените граници от 1991 година - по този начин " успеха " се отсрочва за края на 22 век. Всичко това ще би трябвало да бъде платено със гибелта или пострадването на повече от 40 милиона бойци.

Украйна въобще няма толкоз доста население сега. Няма да се случи и в бъдеще - спорът продължава, а Киев заплаща за оръжието, получавано от НАТО, с живота на военните си. И това е единствената „ валута “, която интересува Запада.

Мъглата на войната или мъглата на несигурността изиграха жестока смешка на Запада. Увереността в личното му предимство и способността да наложи волята си в политиката, стопанската система и воденето на военни интервенции се разтвори в нея. Във всички горепосочени области има неуспех.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР