Визитата на папа Франциск у нас ще е белязана от

...
Визитата на папа Франциск у нас ще е белязана от
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност за визитата на папа Франциск

Визитата на папа Франциск у нас ще е белязана от съществени ограничения за сигурност. От Министерство на вътрешните работи към този момент оповестиха, че ще има най-малко по три контролно - пропускателни пункта за всяко от мероприятията, свързани с папата в София и Раковски.

Снимка: btvnovinite.bg

От нощес за паркиране към този момент са затворени площад " Княз Александър Първи " и " Александър Невски ". От 4 май неразрешените забранените за паркиране улици се усилват и обгръщат регионите на " Ларгото ", Католическата катедрала, Народния спектакъл и Националния стадион " Васил Левски ".

От през днешния ден до 6 май поради парада по случай Деня на храбростта, както и поради визитата на негово светейшество Папа Франциск,при нужда ще се стопира придвижването в центъра на София.

На " Ботевградско шосе " също ще има ограничавания. Там се чака да бъде ситуирана техниката, която ще премине през парада по случай 6 май.

Снимка: btvnovinite.bg

На площада пред катедралния храм " Александър Невски " има три пропускателни пункта, през които хората ще минават, с цел да видят папата. Единият пункт е от към улица " Оборище ", а другите два са при църквата " Св. София ". Такива КПП-та ще има и пред президентството и на площад " Александър Батенберг " – те ще бъдат седем.

Пунктовете ще работят три часа преди да стартират формалните събития, тъй че хората да имат време да преминат през инспекциите. Всеки ще има право да носи не повече от половин литър вода, неразрешено ще бъде да се внасят рискови предмети – като ножове, отвертки, огнестрелно оръжие.
Затворени улици и засилени ограничения за сигурност поради визитата на папата Предизвикателствата пред Министерство на вътрешните работи са да подсигуряват сигурността на доста места в страната
От Министерство на вътрешните работи молят жителите да не идват на площада с огромни сакове, раници и чанти, тъй като това ще ги забави при инспекциите. Хората ще имат право да носят дъждобрани и чадъри, защото се чака времето да бъде неприятни. Няма да могат да летят и дронове над централната част на София.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР