VIVACOM има най-бързата мобилна мрежа в България за 2017 г.

...
VIVACOM има най-бързата мобилна мрежа в България за 2017 г.
Коментари Харесай

VIVACOM е с най-бързата мобилна мрежа в България през 2017 г.

VIVACOM има най-бързата мобилна мрежа в България за 2017 година съгласно разбор на резултатите от спийдтеста на Ookla за първото и второто тримесечие на 2017 година, оповестиха от телекома.

VIVACOM отбелязва най-голям относителен резултат за цялата си мобилна мрежа в стотици хиляди тестванията, направени от консуматори с приложението за премерване на скорости „ Speedtest “ на Ookla в цялата страна. В допълнение към премията, VIVACOM реализира най-високата междинна скорост за събаряне (download) за 4G мрежата.

Тестовете, измерващи скоростта на мобилните мрежи на операторите в разнообразни точки на територията на Република България са осъществени по методологията на Ookla, в интервала януари – юни 2017 година.

Пълните резултати от тестванията и повече информация за методологията на Спийдтест премията могат да бъдат открити на формалния уеб уебсайт на Ookla: http://www.speedtest.net/awards/bg/carrier/2017.

Speedtest на Ookla е услуга, която дава опция на хората в действително време да тестват скоростта на интернет връзката, в това число скоростта на събаряне и качване на информация в интернет. Това е най-популярният тест за премерване на скорост на интернет в света с повече от 6000 сървъра, покриващи цялото земно кълбо.

4G мрежата на VIVACOM към този момент е налична за 94% от популацията на България, което значи, че жителите на повече от 992 обитаеми места могат да се възползват от мобилен интернет със скорости до 112 Mbps за събаряне и до 37,5 Mbps за качване на информация в мрежата. Всички настоящи мобилни проекти на телекома, включващи мобилен интернет, разрешават сърфиране в 4G мрежата без в допълнение възнаграждение. Достатъчно е устройството, което потребителят употребява, да поддържа LTE технология и SIM картата му да е заменена с 4G SIM карта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР